Wednesday, April 11, 2012

Takde Pain, Takde Gain!

Assalamualaikum,

Tinggal 7 minggu lagi lecture untuk MSc Petroleum Geology ni. Perasaan aku, bercampur-campur. Memang excited bila fikir, dah tak lama dah untuk aku habiskan program ni. Tapi dalam masa yang sama, aku rasa sangat sangat sangat tertekan! Dah nak sampai hujung ni, stress makin tinggi, sebab lecturer pun expect sangat tinggi. Kerja n project banyak nak habiskan. Plus kena pegi jumpa Talisman lagi untuk discuss pasal internship. Jumaat ni kena present lagi. Dah la gua punya time management hancus! Huhu.

Ada juga kadang-kadang aku rasa menyesal sebab sambung dekat UM. Dah la masa degree dulu pun aku buat dekat UM. Macam tak berkembang tau. Sebelum habis degree, pernah jugak survey untuk buat dekat Brunei. Tapi masa tu, aku fikir kalau nak sambung kat sana, kena tunggu lagi setahun sebab masa tu application untuk session tahun lepas dah tutup. Kalau aku tau, baik aku tunggu je kan. Tak payah sambung kat UM. At least kalau sambung kat tempat lain, dapat jugak aku merasa pengalaman kat tempat orang.

And satu lagi, aku rasa sepatutnya aku buat MSc by research je. Sebab coursework ni macam terkejar-kejar. Tak specific sangat. Aku rasa tak puas. Tapi nak buat camane kan, dah jadi pun.. terpaksa la habiskan je. Lagipun dah tak lama dah..


Officially, lecture akan habis on 25 May 2012. Lepas tu, sepatutnya ada exam. 25 Jun sampai 17 August 2012, ada internship. Tapi internship, kalau company tu nak suruh aku extend pun aku tak kisah sangat, at least aku boleh gain experience. Hopefully habis internship, senang dapat keje..

Apa-apa pun, bak kata orang putih- no pain, no gain! Semoga aku berjaya habiskan program ni dengan jayanya! Hehe. Doakan ye! :)

Wednesday, April 4, 2012

I am 24.

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, dah masuk 24 tahun dah umur aku.. Macam tahun lepas jugak,aku tukar birthday kat FB. Haha. gile obvious sikit je yang ingat birthday aku. It's ok. Saje suka-suka nak tengok berapa ramai ynag ingat.. Apa-apa hal pun, special thanks to these people who wished me for my birthday. Aku positif, ada lagi orang lain yang wish tapi aku dah tak ingat. Sorry for that ok..

1) Azie
2) McD
3) Ijoy
4) Farah Atiqah
5) Azri
6) Sepot
7) Atiqah Fauzi (sama-sama kat 4th dulu)
8) Ela
9) Fatin Hazad
10)Ah Oh
11)Pei Fei
12)Naufal
13)Nurul (my cousin, I share same birth date with her mom)
14)Has (junior geology)
15)Arda


Tak lupa, special "Happy Birthday" to Lydia, who shares the same birthday with me (according to my IC). Hehe.

Part yang sedih, mak aku tak wish pun sampai sekarang. Waaa!!! Mesti die tak ingat. Huhu. Tapi takpe la, cukup la dengan kasih sayang, dan kesabaran dia membesarkan aku.. Itu lebih bermakna daripada birthday wish. Thanks Mak!

Yang bestnya, bersyukur sebab masih ada ramai orang yang ingat tarikh kelahiran aku.. On my birthday, we were in the department and Jay played Happy Birthday song with my guitar while my MSc-mates sang the birthday song for me. Rasa cam nak nangis wa cakap lu. Punya la terharu. Hehe. Thanks guys.

Thanks juga kepada kawan2 yang bawak aku makan kat Murni. tak perlu la nak disebutkan kat sini. hehe.

Ucapan Azie tak boleh blah- suruh kawen cepat. Masalahnya, bukan gua taknak kawen bro, takde orang nak kat gua! Gua tau la gua gemok sekarang... Takpe, nanti gua dah kurus siap la mamat yang gua minat tu! Haha.. Nanti dia plak yang terhegeh-hegeh kat gua. Hehehehe


Apa-apa pun, aku harap dengan meningkatnya usia, dapat la meningkat sama tahap kesabaran dan keimanan dalam diri aku ni. Aku harap korang semua dapat doakan kejayaan aku kat dunia dan akhirat. Aku nak ambik kesempatan ni nak mintak maaf daripada korang semua kalau aku ada buat silap atau menyakitkan hati korang. Aku sedar aku tak baik sangat, so kebarangkalian menyinggung perasaan orang tu memang tinggi. Maafkan aku ok. Dan aku juga harap aku dan kawan-kawan yang lain dapat bertahan dengan MSc Petroleum Geology. Come on, tinggal 2 bulan lagi before habis lecture. Then internship, then konvo sekali lagi!! Wuhuu!!! Hehe. Tak sabar plak. Hehe.

Ok, Assalamualaikum!