Sunday, July 24, 2011

Alhamdulillah :)

Assalamualaikum,

Lama betul aku tak update blog (ceh, cakap macam ada pembaca setia je.. huhu).
Macam entry yg sebelum ni, aku bagitau yang aku dah berjaya jugak akhirnya habiskan study kat UM..

Sekarang ni, dah 2 bulan lebih aku berkhidmat sebagai penanam anggur. Takde keje. Merata jugak aku mintak keje as geologist, tapi semuanya hampeh... Sama ada tak dapat respon, atau pun respon bagitau tak dapat. Hampagas tol.. Mungkin takde rezeki lagi kot.. Hurm..

Selama aku duduk umah ni, aktiviti aku- bangun tido, tengok tv, makan, internet, mintak keje.. benda2 camtu la. Sampai aku dah bosan gila tak tau nak buat apa. Dulu time tengah study, tak sabar nak habis.. kononnya boleh duduk melepak je kat umah. Tapi sekarang, bosan la pulak.

Tapi apa-apa pun, aku ada berita baik yg nak share ni.. Alhamdulillah, pointer aku berjaya reach target, and 3 hari lepas, dapat offer letter untuk sambung master. Kat UM je.. Petroleum Geology. Tak mampu nak sponsor diri sendiri pegi belajar kat oversea. Huhu. Apa-apa pun, Alhamdulillah... Syukur.. Hehe.

Tapi masalahnya, scholarship.. tak tau nak apply apa. Dah la dapat offer letter tu lambat compare dengan uni lain. Yang ada dalam kepala ni nak apply MyBrain15, ngan Yayasan Pahang.. Tu je la. Yang lain tak tau. If korang ada info, tolongla share. Sebab kalo tak dapat scholarship, memang tak dapat la aku nak sambung. Takde duit. Huhu.

Aku harap, korang tolong doakan supaya semuanya berjalan lancar. Mintak-mintak semua urusan dipermudahkan, dan diberkati Allah. Semoga semua yang baca post ni pun diberi kemudahan dalam apa-apa yang korang buat, dan diberkati Allah jugak :)

Jangan lupa share info pasal scholarship tau! Hehe...

p/s: Tarikh konvo dah keluar. Fakulti Sains 8 Oktober 2011. Harap-harap ada orang yang baik hati datang bawak untuk aku bunga ke, hadiah ke, coklat ke... atau pun, tolong sponsor photographer untuk ambik gambar cantik-cantik :)

2 comments:

  1. aiza : apply mybrain15..ko wat coswork kan?n then amik yayasan pahang...itu je option yg paling baik...cos coswork mmg xde scholar....tp try la cari....nanato

    ReplyDelete
  2. ok nana, dah isi borang tapi blm submit sebab ada bbrp dokumen blom siap scan lagi.. nway thanx nana for the info! :)

    ReplyDelete