Saturday, December 18, 2010

Homoseksual- Rasa Nak Lempang Laju-laju.

Assalamualaikum

Aku baru terbaca pasal seorang engineer mengaku dia gay.
Secara terang-terangan ok.
Engineer.
Umur 32 tahun.
Mamat ni join satu pergerakan (lebih kurang) yang memperjuangkan kebebasan seksual.
Seksualiti merdeka, kata mereka.
Yang join group ni set2 gay, lesbian, biseksual, transgender..
Aku takmo letak link.

Yang lagi sedih, mamat ni nama dia melayu habis.
Buat malu jek.
Ape la nak jadi.

Engineer, 32 tahun. Maknanya dia bukan tak pandai.
Dan sepatutnya boleh berfikiran matang.

'Saya gay, saya ok'- dia kata.
Kepalahotak hang. Kat dunia ok la.

Nak tunggu musibah datang ke baru nak insaf?


p/s: Inilah jadinya bila pendidikan duniawi dipentingkan sangat. Sampai dah tak boleh beza halal haram. Wallahualam.

Thursday, December 16, 2010

Pink, Merah Jambu

Assalamualaikum.

Tahukah anda warna merah jambu adalah salah satu warna favourite Rasulullah SAW?
Warna-warna favourite baginda ialah putih, hijau n merah jambu.
Tapi, sekarang ni kalau ada lelaki pakai apa-apa yang berunsurkan merah jambu, kebanyakan (ulang lagi, kebanyakan ye.. bukan semua) orang (termasuklah aku) mesti kutuk (sama ada terang-terangan atau dalam hati).
Aku pun terikut-ikut ideologi Barat yang mengatakan merah jambu lambang perempuan.
After this, harap korang tak payahlah nak kutuk ke ape ke if nampak lelaki pakai merah jambu k.
Pasni nak pakai baju kaler putih, hijau ngan merah jambu. Ehehe.


p/s: Korang tahu tak, aku dengar orang kata Nabi Muhammad hensem. Korang bayangkan orang yang paling hensem, Nabi lagi hensem daripada orang tu. Wallahualam.

Sindrom Cuti

Assalamualaikum..

Bila tak cuti, nak cuti.
Tapi bila cuti, bosan la pulak.

Farmville, Fishville, Petville, Cafe World memang maju gila masa cuti ni.
Tapi kalau asek layan game je pun bosan jugak.
Haish.

Rindu pulak nak lepak kat library UM. Ehehe ;p

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


p/s: Siapa2 yang layan game kat Facebook jugak untuk hilangkan bosan, jangan segan add me as neighbour. Pastu hantar gift banyak2 ye. Peace.

Wednesday, December 8, 2010

finally final

assalamualaikum

hari ni hari terakhir exam aku untuk semester ni.
Petrology Igneus II (Theory).
Pasni, cuti 3 minggu.
:)