Monday, November 30, 2009

dah final year?

assalamualaikum

sedar tak sedar, aku dah final year rupenye..
kalau nak diikutkan, sem depan semester yg terakhir utk aku kat um.
tapi aku rasa x boleh habis kot sem depan.
sebab aku ade lagi subjek yang belum ambik.
subjek luar jabatan.
ade lagi 5 jam kredit.
bukannye aku xmau ambik tapi jadual aku clash la pulak.
tu la, masa 1st year dulu blank2 sgt..
x susun jadual betul2.
ni la akibatnye.
haish...

nak buat camane kan.. terpaksa la aku extend nampak gayenye..
lagi lambat la nak keje camni.
sebenarnye x tau la aku ni dapat keje ke x nanti.
aku tgk senior2 aku ade jugak yang belom dapat keje lagi.
maksud aku, keje geologist.
harap2 aku bleh dapat keje pas grad nanti.
bleh dapat rase pegang duit hasil titik peluh sendiri...

tetibe sekarang aku rase macam menyesal pulak amek geology ni.
entah la.
macam dah x minat geology dah.
maksud aku bukan x minat langsung tapi aku punye passion t'hadap geology ni x macam dulu.
x macam masa sebelum aku masuk um.
dulu aku semangat gile kalo cakap pasal geology.
sekarang macam dah xde semangat tu.
xtau la mana die hilang.
maybe sebab pointer cam x berapa excellent kot?
haish...

aku minat geology ni bukan la sejak dari dulu lagi.
dulu2 aku nak jadi engineer.
since sekolah lagi memang nak jadi engineer.
aku minat geology ni sejak aku dengar career talk kat utp.
masa tu aku pegi educamp.
interview scholarship petronas.
ade la beberapa orang geologist ni bercerita pasal geology.
time tu tetibe pulak rase geology ni macam menarik.
nak tau ape yg buat aku tertarik kat geology ni?
geologist yang kasi talk tu cakap, keje geologist ni best sebab dapat travel banyak tempat.
so aku macam teruja la kan.
ye la, sambil2 keje dapat travel pegi negara orang.
best la, ye dok?
haha.
tu je yang menyebabkan aku tertarik kat geology ni.
n of course la satu lagi reason die, gaji geologist ni macam agak mahal la kan.
aku ni kan mata duitan.
hehe.

ape2 pun, aku dah pun hampir habiskan geology ni.
xde gune dah nak nyesal2 ni ha.
macam 'a road not taken' la.
ingat x?
literature time form 4.
aku ingat lagi tau.
blaja ngan sir bukh.(ceh tetibe...)

ok la, sebelum lagi banyak merapu aku rase baik aku stop je kat sini.
see u later ppl!

Sunday, November 29, 2009

aiza masih wujud lagi weh!

assalamualaikum..

memang dah lame betul tak post entry baru kat blog ni.
aku tgk dah xde dah org nk singgah kat sini.huhu.
ye la kan, entry baru xde, macam mane nak singgah, ye dok?

selama aku x update blog aku ni, banyak jugak la bende yang jadi dalam hidup aku.
cuma aku tak serajin dulu nak menaip kat sini.

entah la, sejak kebelakangan ni macam xde mood pulak.
bukan xde mood nak ber-blog je, tapi facebook, etc pun same jugak. frenster lagi la.
dah berape lame dah aku x bukak.
kalo orang sms pun, kalo bende penting2 je aku reply.

semalam hari raye haji.
tapi raye haji tahun ni lain sikit.
aku x balik rumah.
maksud aku, rumah kat pahang.
aku duduk kat shah alam je ngan kakak aku 2 orang.
kirenye ni la 1st time raye haji jauh ngan mak.
taun lepas pun kalo ikutkan aku x dapat jugak raya haji kat umah.
time tu ade fieldwork.
tapi kebetulan, fieldwork tu kat gelanggi.
dekat je ngan umah.
ape lagi, aku balik la.
angkut azie, mai ngan ain gak balik umah aku.
nak bawak ramai2 x muat kete.
huhu.

2 minggu lepas aku abes final exam.
ni kali kelima aku final exam kat um.
ntah la.aku xtau la macam mana result nye nanti.
x nak mengharap lebih2.
kang kecewa pulak.
belajar dari pengalaman...

hari isnin ni aku kene pegi jabatan.
dah kene start belajar dengan encik islami pasal tesis.
macam cuak jugak nak buat tesis ni.
sebab jam kredit dia banyak.
kalo x dapat a, memang rugi sangat2...

masa sem lepas, aku berjaye jadi penghuni tumpang a.k.a squatter kat 4th.
gile lame aku jadi squatter.
satu sem...
aku cakap aku squatter depa x caya..
layan je la...

tapi sem depan harap2 ade la kolej nak terima aku (except 4th).
sebab kat 4th kene duduk 5 org sebilik. (gila apa??)
nak duduk kolej sebab nak masuk sukmum(macam la terer sgt main kan..)
ah, x kire..
nak kasi kurus sket badan aku ni ha.
seluar semua dah x muat dah ni.
adoi...

kalo aku duduk shah alam,penat la pulak nak kene ulang alik.
duit minyak pun bayak wo..
aku rase sem ni la aku paling x enjoy.
maksud aku, sem ni bape kali je aku ronggeng2 gi mid, karaoke,etc..
time square, loyat memang x pegi kot.
tapi duit abes jugak.
haish...
sem depan kene jimat2 ni.

rase macam nak tulis lagi, tapi panjang sgt la pulak.
kang termuntah plak nak bace.
ahakz.

xpe, insya allah akan ade lagi next post.
this entry is just to keep my dying blog alive.
hehe.