Tuesday, August 25, 2009

to extend or not to extend?

assalamualaikum.

sebelum ni aku rase nak abeskan je geology ni 3 taun.
tapi, geng2 lain sume extend.
nant kalo aku grad awal, xde geng la aku konvo.
lagipun kalo aku extend, boleh repeat subject yg leh repeat tu.
tapi aku nak extend 1 sem je.
xnak lebih2.
korang rase camane?
extend ke x?

ayam golek.

assalamualaikum.

malam tadi dapt jugak aku rasa ayam golek kat pantai dalam yg org dok kate sedap sgt tuh.
naseb baik sedap.
hehe.
yang join melantak ayam golek tadi: aku, wark, mahran, yuni, huda, mcd ngan azie.
mira xleh join sebab die ade kelas snt.
sori ye kawan2 lain, nanti kite plan lagi k.


p/s: kenape name die ayam golek eh?sebab die bergolek2 ke?

Monday, August 24, 2009

iman.

assalamualaikum

aritu balik umah, best jugak la.
sebab ada iman.
bukan keimanan ke ape, tapi iman anak sedare aku yg baru.
ni la gamba2 die.
x dapat snap banyak pun sebab bateri kamera xde.
handphone pulak xde kamera.
huhu.


best giler die tido.sampai xnak tutup mulut.huhu



die suke isap puting.ape la.


pastu nangis bile lapar.sampai merah muka.


pastu dah kenyang tido balik. itu je la rutin harian beliau...



Sunday, August 23, 2009

penat.

assalamualaikum

hari ni dah 2 hari puasa.
pagi tadi, dalam pukul 11 setengah aku bertolak dari umah kat jerantut ke um.
aku penat sebab kali ni, aku kene drive sendiri "ferrari" peninggalan abang lang aku tu.
penat la.
ye la, before ni aku kalo balik kl, on the way tu aku mesti tido punye.
kali ni drive sendiri, takkan la nk tido pulak kan.
nak mampos?
kang tido untuk selamenye pulak.
aku sampai um dalam pkol 2 setengah.
sampai2, lepak2 jap.
pastu semayang zohor.
pastu main gitar jap.
yela, bukan main.belajar main gitar.
asar, pastu tunggu azie kat bilik.
die pegi amek makanan kat ds.
bile die balik, lauk ikan keli je.
pastu kitorang decide 'runner' jap gi kfc.
nasib baik la ade "ferrari" merah ni.
hehe.
drive thru je kfc.
timing die memang cun la.
dapat je kfc tu, azan maghrib pun berkumandang menandakan masuknya waktu berbuka puasa bagi kuala lumpur dan kawasan2 yg sewaktu dengannya.
aku pecut ferrari balik 4th.
makan nasi plus kfc kat bilik.
semayang maghrib pastu teruskan aktiviti melepak tanpa memikirkan tentang test adg esok.
skang ngantok gile.
jap lagi nak g vista jap.
amek notes adg.

Wednesday, August 12, 2009

tiket habis!

assalamualaikum

tadi kitorang plan nak g tengok mock trial ari kamis ni.
aku, wak, mahran ngan azie.
ade lagi kot yg nk join.
wak suro mahran beli tiket.
sekali tiket abes.
=(

Tuesday, August 11, 2009

feskum 2009

assalamualaikum

erm aku xde idea nk tulis pasal ape senanye.
tapi kali ni nak komen pasal feskum je la.
pade sape2 yg xtau feskum tu ape, feskum ni kire pesta konvo la senang cte..
taun ni aku rase, feskum macam x meriah sgt la.
nape ek?
maybe sebab taun ni aku macam jarang jalan2 kat feskum tu kot.
aku tengok gerai2 die pun macam x berape menyelerakan.
huhu.
maybe jugak sebab baru start kot.
ape2 pun, yg penting aku nak g tengok mock trial kamis ni.
excited dowh.
aku x penah tengok lagi.
tapi naufal kate akak yg bes tu sume dah grad taun ni.
harap2 taun ni still best gak.

Friday, August 7, 2009

anak sedara baru

assalamualaikum

alhamdulillah.
pukul 1.30 pm tadi, kakak ipar aku dah bersalin.
anak lelaki.
tapi kecik je baby tu.
2.8 kg je.
tapi syukur, semua selamat.
insya allah name die muhammad iman effendi.
aku pn x paham nape abang aku nak jugak letak name efendi tu.
lantak la, belasah je.
anak die.suke ati die la nak letak name ape.
hehe.
aku x tengok lagi gamba die.
sebab abang aku xleh anta mms kat handphone aku.
handphone aku kan murah.
huhu.sedey.
tapi xpe,sabtu ni aku balik kampung.
boley jumpe anak sedara baru aku.
sekarang anak sedara aku dah jadi 8 orang.
lelaki 5, perempuan 3.
kite tengok la nanti kak lang aku dapat anak lelaki ke perempuan nanti.
lagi 6 bulan bersalin la die.
insya allah.

Sunday, August 2, 2009

selesema babi

assalamualaikum

sekarang ni selesema babi makin menjadi2 aku tengok.
banyak universiti ngan sekolah yang terpakse kene tutup.
u yang aku tau kene tutup, uitm, ukm ngan uum.
ade lagi kot yg lain.
tapi aku x amek port.
yang buat aku terkejut, sekolah lame aku pon kene tutup jugak weh.
semesta dah tutup skang.
tutup seminggu je la tapi.
harap2 keadaan akan jd ok balik pasni.

Saturday, August 1, 2009

ok. aku akan kembali membebel di sini

assalamualaikum.

aku yakin korang tertanye2 kenape blog ni dah lame x di update.
sebenanye laptop aku rosak.
x bleh dapat intenet wireless.
sume wireless network, die tulis unidentified.
tp xpe, skang dah ok.
aku dah format balik laptop ni.
thanx kepada mahran sebab ajar aku format laptop.
hehe.
aku format sendiri tau.
xde anta kedai punye.
so pasni sape2 nak mntak aku formatkan laptop boleh.
tapi kene bayar.
hehe.
ataupun belanje makan.
kat william or murni pun jadi la.