Tuesday, June 2, 2009

ko pehal indon?!

assalamualaikum

tengahari tadi, aku naik lrt nak g keje.
aku naik dari kl sentral ke ampang park.
dalam tren tu memang agak sesak gak la.
x jauh dari tempat aku lepak tu, ade la 2 orang tua.
sorang lelaki, sorang lagi perempuan.
agak berumur. mayb dalam 60 lebih kot umur diorang.
diorang terpaksa berdiri sebab seat semua dah ade orang duduk.
aku x kesah orang nak duduk kat seat tu.
masalahnye, aku x puas ati sebab kebanyakan seat tu, mamat2 indon yg duduk.
semua mamat2 indon tu sihat walafiat je aku tengok.
geram tol la.
da la datang negara orang, pastu x reti nak hormat orang lain esp orang tua.
pada pendapat aku la kan, sepatutnya diorang( mamat2 indon tu) bagi je la seat tu kat org tua yg memang kita tau x larat nak berdiri lama2 dalam lrt tu.
lagipun dah ade kan sign tulis kene bagi keutamaan kat org tua, ibu mengandung, etc..
kalo orang kutuk kang, mule la marah.
ok, mulai arini, aku declare aku anti indon!

eh, tapi.... asal usul keturunan aku pn dari indon gak.
ah, xpe. nenek moyang aku dulu lain.
x macam diorang ni.
datang tempat orang x reti nak respek org lain.
tetibe emo lak.