Saturday, May 30, 2009

its not that hard.

assalamualaikum.

kali ni aku nak citer pasal pengalaman aku yang 1st tym keje part time.
kepada sesape yg xtau aku keje ape, aku keje promoter.
celcom postpaid promoter.
tugas aku ialah mempromot kat org ramai utk gune celcom postpaid.
kekalkan nombor sedia ada, tapi gunakan line celcom.
masa mula2 apply keje ni, aku pikir banyak kali jugak.
aku rasa keje ni macam memalukan je.
ye la, kene approach orang yang kita memang x kenal.
tebal muke tau.
kalo korang nak tau, aku approach je orang2 yang tengah makan kat kedai2 mamak tu.
kadang2 orang kat tepi jalan.
selamba je dok promote kat diorang.
ada orang yang layan je, ada jugak yang reject.
1st time buat, memang suara yang keluar tu terketar2.
xde pengalaman.
tapi 1st time je la yg terketar2.
pastu dah x malu sangat.
skang rase seronok plak keje ni.
bleh jumpe ramai orang.
yang paling best, masa keje fleksibel .
suka ati je nak keje pukul bape.
bos aku pon sporting.
hehe.

Wednesday, May 20, 2009

aizatie is unhappy.

assalamualaikum.

sometimes less expectation is better.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
less expectation, less dissapointment.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
huhu.



p/s: sori. post kali ni bosan ( yg sebelum2 ni pun bosan jugak).ah mampos ah. ni blog aku. sape suruh baca. pegi main jauh2.

Monday, May 18, 2009

i have to confess.

assalamualaikum.

aku bukan la peminat setia akademi fantasia 7.
tapi, time cuti ni, kat rumah layan af.
tetiba minat kat akim plak.
akim, im yours.
ahakz.
hafiz bukan best sgt pon.
camane la bleh jd juara.
jangan marah eh fan hafiz.
suara akim sedap.
aril plak gedik semacam.
awok konon.
tapapetah.
nyampah plak aku tengok.
ish.
yazid kesian.
sampai konsert final die xdapat lagu yg best.
maksud aku, patutnye diorg kasi la lagu yg boleh die menari ke, ape ke.
baru la die boleh tonjolkan bakat die.
isma no komen.
suara sedap.
tapi aku rasa baik dia duduk umah je.
jage anak.hehe.









ape2 pon, akim tetap best.
wpun dia x jadi juara.
xpe akim,aku sokong ko dr belakang.
akim tetap juara di hati aku.
hehe.
im yours!

esok start training.

assalamualaikum.

esok aku dah kene pergi training.
untuk celcom promoter tu la.
dekat celcom centre, klang.
skang aku duduk umah akak aku, so dekat la ngan klang tu.
umah akak aku kt shah alam.
aku sebenarnya rasa cuak jugak nak keje ni.
before ni, aku x pernah keje.
lepas spm pun aku x keje.
kire ni 1st time la.
da la keje promoter.
memang x ramai yg nk keje promoter ni.
ye la, ade org segan, etc.
tapi aku nak cari pengalaman.
mampos la orang nak kate ape.
hehe.
dan of course la aku nak duit jugak.
ahakz.
so, doakan kesejahteraan aku selama aku bekerja part time ni ek.
hehe.

malas.

assalamualaikum.

malasnye nak update blog.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
huhu.

Thursday, May 14, 2009

jom tukar ke celcom postpaid!

assalamualaikum.

petang tadi, lebih kurang pukul 2.35 pm, aku dah di'interview' oleh orang celcom postpaid tuh.
actually xde la interview sangat pun.
poyo je aku pakai smart2.ahakz.
kire dapat la keje jadi promoter tu.
alhamdulillah.
hehe.

so, sesape yang tak pakai celcom postpaid lagi,jom kita pakat ramai2 tukar ke celcom postpaid.
untung beb.rate die murah je.
siyes aku cakap ni.
mari2!
tapi, korang ke make sure korang amek ngan aku tau.
ala, tolong kawan.
hehe.aku pun dapat komisen sikit2.

Wednesday, May 13, 2009

celcom promoter.

assalamualaikum.

aku cari2 keje part time.
aku main2 je anta cv apply jd part time celcom postpaid promoter.
x sangka plak org tu respon.
hehe.
esok ade interview.
tapi x sure lagi kol bape.
nanti die call balik.
patutnye interview ari jumaat, tapi jumaat ni aku ade hal sket kat jusco.
ahakz.nak kene try keje kat jusco jumaat ni.
promoter women accessories.haha.
ape2 pon, sile doakan aku keyh!

adios amigos!

p/s: keje promoter macam susah je. kene tebal la muke aku.huhu. korang jangan buat naya plak tym aku jd promoter nanti.jgn dtg kat aku time aku keje tau.
aku gigit kuat2 kang.haha

kemalangan.

assalamualaikum.

aku bukan kemalangan kereta ke ape.
tapi, arini nasib agak malang.
ish.
tadi g stat enjin kete.
handphone tinggal.
sebab nak cas.
aku off hp tu.
rupenye orang adidas call.
aritu aku apply keje ngan adidas.
part tym.
untuk adidas fair.
bile balik, aku call la balik adidas tuh.
sekali die kate dah penuh.
adei.
kecewe.huhu.
tengok la esok.
kalo ade lagi kosong, die call balik esok.
mintak2 la ade kosong lagi.





doakan eh.

Sunday, May 10, 2009

unpredictability.

assalamualaikum.

betul kata orang, life is unpredictable.
kita hanya mampu merancang, tapi tuhan yang menentukan.
betul tak?


















nanti aku elaborate lagi pasal topik ni, ok?
aku penat.
dan mengantuk.
petang tadi cari keje part time lagi.
still tak dapat.

Friday, May 8, 2009

mira tag2 aku pulak.

assalamualaikum


1. Adakah anda rasa anda HOT??

>haha. mestilah tidak.



2. Upload gambar kegemaran anda..






3. kenapa anda suka gambar ini?

> sebab ni antara gambar 1st yang kitorang amek time fieldwork perak n pahang. ngan azie dan bantal yg menjadi rebutan antara kami pada masa itu.huhu

4. bila kali terakhir makan piza?

>tak ingat.tapi baru2 ni la. time study week. delivery ngan budak2 bilik sebelah.

5. lagu terakhir anda dengar?

>flying without wings, westlife.



6. apa anda sedang buat selain buat tag ni?

>layan facebook, ym.



7. selain nama anda, apakah lagi nama yang anda suka orang panggil anda?

>tah. xde kot.



8. tag 5 orang

>emir, arif aizat, kumey, faratul, wak



9. siapa nombor 1??

> ex- schoolmate, budak semesta.

10. siapa pula nombor 2?

>mentor kat um.



11. orang nombor 3 ada hubungan dengan siapa?

>entah. saniy kot. ahakz

12. bagaimana pula dengan nombor 4??

>entah. itu yang kite xtau.huhu


13. katakan sesuatu tentang nombor 5??

>wak. budak palapes. tapi nak keluar baris rasenye.



ok la..sampai di cni sje..jumpe lg di hari n waktu yg laen..babai tawan2..

Sunday, May 3, 2009

caught my attention.

assalamualaikum

aku baru je lepas usha blog wark.
ade satu ayat ni, macam menarik pulak.

"life is too short for u to be sleepin everytime...."

itulah ayat yang aku maksudkan.
hidup ni memang singkat.
tiba - tiba aku teringat lecturer aku kat matrik dulu.
lecturer fizik.
nama dia en subki.
orang cakap muka dia macam hani mohsin. *tetibe*
dia cakap, masa kita hidup ni,
jangan asyik nak tidur je.
buat kerja.
jangan tangguh.
nanti dalam kubur, tidur lah puas-puas.
tu pun kalau tak kena seksa.
kelakar pulak bila dia cakap macam tu.
tapi, ada kebenarannya, kan?

Saturday, May 2, 2009

tolong bagi saya daging. saya tak nak lemak.

assalamualaikum.

saya nak beli daging la. bukan nak lemak.
huhu. tetibe emo.
ye la. tadi beli sate kat pasar malam.
tiap minggu kot.hehe.
saya sangat suka sate.
tapi, kecewa betul la.
sekarang orang kat pasar malam tu jual sate lemak, bukan sate ayam.
diorang ngelat. die letak daging kat hujung je.
kat tengah2 tu, die letak lemak.
ish. tertekannye..
baik cakap jual sate lemak je..
kan best kalau boleh masak sate sendiri.
boleh buat sesuke hati.
pastu makan sampai muntah.
baru la puas.
bile dah makan sampai muntah, dengar sate pun dah x larat.
hehe.


p/s: sape ngaku die kawan sejati aku, sile la belanja sate. tapi x nak sate pasar malam kerinci. dan pasar malam bukit angkasa jugak. itu semua sate lemak.