Sunday, March 29, 2009

earthquake in jerantut

assalamualaikum

terkejut aku dengar, jerantut kene gempa bumi. dalam pale otak aku dah terbayang dah rumah, jalan, bangunan sume dah runtuh, etc. huhu. naseb baik la x kuat sangat. 3.0 richter jek. masa mula2 dengar tu, memang cuak la. ye la, mak aku dok sorang2 je kat umah tu. eh, telupe plak nk gtau, umah aku kat jerantut. felda sungai tekam. hehe.

p/s: salah satu tanda hari nak kiamat ialah selalunya berlaku gempa bumi.hurm.... renung2kan, dan selamat beramal!

Saturday, March 28, 2009

thanx!!

assalamualaikum



all the followings are the presents for my birthday. thanx to all!!hehe



birthday card from azie.



ijoey gave me this secret recipe cake. pergh..sedap gile. ni mesti sebab ijoey kasi ngan penuh ikhlas kot.hehe







the best present on my 21st birthday is this guitar. this is from azie and farah. tengkiu2. aku tau, korang mesti tgh tertanye2, reti ke aku main gitar ni?? hehe.. jawapannye..... mestilah tak reti.ahakz. baru berjinak2 la. x sangka plak diorang belikan aku gitar ni.hehe


p/s: azie, tau la aku belom belikan lagi teddy bear besar ko.( tetibe je). hanye aku ngan azie je tau isu teddy bear besar ni.






this one is from are da and mcd. bkan mcd mc delivery tau.madeehah rasid.ahakz. lawa2. aku suke.hehe. wallet rockers aku tuh dah x digunakan lagi selepas aku dapat wallet planet ocean nih







lupe plak nk letak gamba kotak die skali.hehe






cadbury gold ni wark yg kasi. sayang dow nak makan. skang pon x makan lagi ni. xtau la sampai bile nak kepam.ahakz.









batu hikmat ni mahran yang kasi. batu ni bkan sebarang batu tau. hanye aku ngan mahran je yg tau ke'special'an batu ni.hehe





akhir kate, terime kasih kepade semua yg telah memberi aku hadiah2 ni sume. kepade yg x bagi adiah, sempat lagi ni kalo nak bagi.aku x kesah kalo korang bagi lambat sikit.haha. kalo bagi cash pon baek..... =p

Wednesday, March 25, 2009

confirm lupe.

assalamualaikum

after my engineering geology class yesterday morning, i called my mom. and she was busy with her new vege garden. we had chitchat kejap, and suddenly she realized that she missed my birthday.hurm. too busy with the garden i guess. sampai birthday aku pon lupe.huhu. she said, learn to be a matured person, and banyak2 kan amal ibadat. hehe. cam tau2 je level amal ibadat aku sedang berada pada tahap yg amat rendah skang.hurm...

Tuesday, March 24, 2009

tough girl

assalamualaikum

che yah, my long-time-no-see best friend back in semesta called me just now to wish me happy belated birthday. i complained that she's too late. and she complained back. she said, i didnt even wished her on her birthday. stupid me.huhu. and she was right. i was too busy lagho-ing on her last birthday.15th january. che yah, dont u ever think i forgot ur birthday okay. its just my nyanyuk-ness and pelupe-ness that caused me not to wish you.ok la, aku wish la. happy belated birthday la che yah.huhu. and tommorow she's having a test. and here i am, wishing her all the best for that test. no matter how susah or how kacang the test will be, just keep in mind that my doa will always be with you k.hehe. jangan ko gi bantai tido pulak time test tu tau che yah.hehe. sebab when we were together in semesta few years ago, she used to be one of the queen of tido (im also one of the queen) hehe.

p/s:
che yah is also known as TOUGH GIRL of PRODIGY. i cant remember how she got that nickname. somebody yg ingat??? cepat2 gtau aku.hehe. we were classmates for 4 years in semesta. time form 3 je kelas lain.aku khawa, die farab. floormates for 4 years as well.kalo x silap la.







me and che yah on our last year reunion, port dickson

Sunday, March 22, 2009

21 is the number




assalamualaikum

on the last 20th march (according to my ic number), i happened to turn 21 in age. my birthday for this year was a little different. usually, i would call my mom and siblings on my birthday and ask them to wish me( haha,kanak2 btol la aku dulu.huhu) but this year, no such thing lagi la.hehe.dah matured la konon.da x remind org dah.wakakaka. probably, thats why my mom, my brother and my eldest sister didnt wish me on my birthday. i guess they forgot la.huhu.and my third sis wish me on 21st march.( she always like that.she claimed that i was born on 21/3/1988, not 20/3/1988).watever.anyhow, my mom also told me that i was born on 21/3/1988.thats a fact that i seldomly tell people (fact ke??).im not sure.


on my birthday, i asked my roomates how to be matured. i mean, im 21 now.(since they both are older than me).dah tua dah diorang ni.huhu.and azie told me that maturity depends on how you solve problem, how you act, how you control your anger, org matured x merajuk,bla bla bla...(macam bese, die membebel.hehe).and lai said, you are matured if you just stay cool, bla bla... watever.


nadine congrates me that now im 21 and can go clubbing. huh?! aku nak g clubbing?nak mampos kalo mak aku tau??huhu.


1 more thing, lai cakap, umur 21 dah boleh kene hukuman gantung.kalo ade buat salah yg boleh kene hukuman gantung la of course.adei.cuak plak(padahal xde wat salah yg boleh bawak hukuman gantung pon).


i'll update later with the suprise bday party that they arranged for me together with the birthday presents.
ahakz!

Friday, March 13, 2009

akan ke jepun 21 mac...



assalamualaikum





hehe.jgn salah paham.bkan aku yg nak fly neh.hehe. kawan aku la. beliau adelah kawan aku sejak dr tadika lagi. x sangke plak sekejap je mase berlalu.ahakz.da nak fly dah. dah dapat da diploma die nih.hurm.. xpe2.ape2 pon, all da best to kawan aku nih...





p/s: die ni same2 ngan azrul (prodigy) tym kat unisel...

Saturday, March 7, 2009

yeay!

assalamualaikum

aku nk balik kampung jap lagi.beberape jam lagi.da lame x balik umah.so aku sgt excited.walaupun aku balik sehari je.x kesah.asalkan dapat balik dan berjumpe mak terchenta.ahakz!

renungkan sejenak...

assalamualaikum

Seorang lelaki telah datang menemui Khalifah Umar al-Khattab r.a. mengadukan hal kederhakaan anaknya.

Lalu Umar memanggil anak lelaki itu dan memarahinya kerana derhaka kepada bapanya serta lupa kepada hak-hak bapanya.

Anak itu menjawab: “Wahai Amirul Mukminin, tidakkah anak mempunyai hak ke atas bapanya?”

Umar menjawab: “Ya.”

Dia bertanya lagi: “Apakah ia wahai Amirul Mukminin?”

Jawab Umar: “Memilih ibunya, memberikan nama yang baik dan mengajarnya al-Kitab (al-Quran).”

Anak itu berkata: “Wahai Amirul Mukminin! Sesungguhnya bapaku tidak pernah melakukan satu pun perkara tersebut.

Mengenali ibu saya, dia dahulunya seorang hamba berkulit hitam dan tuannya seorang Majusi. Saya pula dinamakan “Ju’olan” iaitu sejenis kumbang biasa berwarna hitam.Dia juga tidak pernah mengajarkan aku walau satu huruf pun dari al-Quran.

Umar lantas berkata kepada lelaki itu: “Kamu telah datang mengadukan kederhakaan anakmu, walhal kamulah yang telah menderhakainya.

Kamulah yang telah berlaku buruj dan jahat sebelum dia berlaku demikian terhadapmu.”

Begitulah, Saidina Umar meletakkan kesalahan kepada si bapa, lantaran kecuaiannya dalam mendidik anaknya sendiri.
********************************************

renung2kan...dan selamat beramal!

Friday, March 6, 2009

penyakit lame datang balik!

assalamualaikum

hari ini sama seperti kebanyakan hari- hari sebelumnya. aku bangun lambat lagi. itu pun setelah mendengar orang kecoh2 cakap pasal air takde kat floor. disebabkan trauma xde air, aku pon terus je bingkas bangun dari katil.amek baldi.damn.ade baju pulak dalam baldi nih.adei.kene basuh dulu.naseb baik la ade 3 helai je. sebab semalam dah basuh banyak.da siap basuh baju.aku tadahkan sekali utk rumets ku yg terchenta.
adei.asek2 xde air.bosan tol

kamon la aiza!

adei.
aku baru sedar aku da gemok.ahakz
sume baju da x berape nk muat dah.huhu
so skang aku berazam nk exercise demi membakar segala lemak2 di badanku ini.
exercise ye, bukan extrasize.hehe
tu je.

Tuesday, March 3, 2009

petroleum geologist conference n exhibition (pgce)

assalamualaikum kawan2 sume

isnin bebaru ni ( 2 mac) aku telah ke klcc. ade pgce tu la. bapak la bosan.xnak g lagi len kali.huhu
gile malas aku nk type.tgk je la gamba2 yg x seberape ni ok



rda, syap, mcd n aku

inilah bukti aku g pgce.haha.poyo


aku bersame mcd dan juge syap



aku dan nadine escape pgce.pastu jalan2 kat sini.