Wednesday, December 31, 2008

fieldwork sudah, sekarang repot pula....

assalamualaikum....

fieldwork sudah pegi, skarang kami perlu mambuat repot pulak.
niat hati nak wat plagiarism je.hehe.
tapi malang sungguh, sume org pon x buat report lagi.
so skang xde sumber nk di 'plagiarism' kan... huhu.
nampaknye terpaksa lah try wat sendiri repot.
(b4 ni memg aku x penah wat repot sendiri.sume pon tiru a.k.a cilok org lain nye.huhu).

xpe2, aku anggap ni sbg 1 cabaran menjelang new year.
ahakz

Tuesday, December 30, 2008

pening la camni.haish!

assalamualaikum...

sem baru da start arini.
adei malasnye nk g kelas.
tp aku tabahkan ati,g gak kelas kol 8 pagi td(awal gle aku bgn).
upenye, klas tu x start lagi minggu ni.
adei.nyesal bgn awal.huhu

skang ade masalah lain plak.
pening nak register subjek.
byk jadual yg clash ngan subjek lain.
stakat ni aku bole amek 16 jam kedit je.
patotnye aku register 21 jam kedit.
adei.kalo camni,mmg kompem la aku xleh abeskan degree dlm mase 3 taun.
kene extend la nampaknye...
masalahnye,kalo aku extend,jpa da xmo kasi dwet.
kene jimat la duit scholar 2.
(mampu ke aku nak berjimat cermat?ahahaha)

*pening memikirkan mase depan.ahakz*

Sunday, December 14, 2008

update - 2 weeks tiring-and-money-wasting fieldwork

assalamualaikum

seperti sume org dah tau ( aku assume sume tau la)
1-13 disember bebaru ni kitorang(dak2 geology um) kene gi fieldwork.
1st week kitorg cover utk economic geology, 2nd week cover utk sedimentology.
economic ngan dr teh + dr ng, sedimentology ngan dr is (rasenye dak2 geo je kot yg kenal diorg.huhu).
1st week boleh la dikatekan enjoy but sedimentology nye fieldwork x best sgt la bagi aku.
sbb penat kot.kene wt logging, etc....

******************************************

1st week

utk economic geology, xde la rase penat sangat sbb kitorg juz visit tempat2 cam lombong,etc.
xde wat keje ape pon.
dengar briefing sket2, then snap gamba di sane sini, pastu balik hotel,berehat...
antara xperience bes, aku dapat try mendulang bijih timah.susah jugak upenye.
tengok dalam tv cam senang...
kalo x caye, try la sendiri.huhu

1 lagi interesting experience, tym kt penjom gold mine,kuala lipis.
dapat pegang jongkong emas.berat tuh,13 kilo...
kalo jual memg jd jutawan kot.huhu.naseb bek la x leh curi. kalo x, da lame aku hangkot bawak balik umah....

pastu dapat tengok blasting process.
(wpon kitorg tengok dari jauh je)
ade lagi byk tempat2 len yg kitorg visit tym 1st week tapi aku rase yg len cam bese je la,xde yg menarik sgt.

tempat2 yg di'visit':

  • associated kaolin industries
  • BEH minerals
  • SEK mines
  • jabatan mineral + geosains
  • rahman hidraulic tin sdn bhd
  • penjom gold mine,kuala lipis
  • kuari kecemas, kerchau-tui
  • tasik chini massive sulphide deposits

***************************

2nd week

tym 2nd week ni, kitorg lebih byk kene wat keje.
1st day je dah kene wat logging. da la outcrop tu sket punye panjang.penat tu..
yg x bley tahan, kantoi ngan dr is kitorg nk men copy2 data org len.huhu.marah tol die..

1 lagi experience yg memg x leh lupe, ade 1 kete nyaris2 nk langgar some of our coursemates kat tepi jalan. salah sorangnye, roomate aku,azie.
ish...naseb bek la kete tu x langgar diorg.kalo x, memg trauma kot kitorang sumer 1 batch.huhu

pastu, tym logging kat taman setia jasa, temerloh.
tym penat2 wat logging, ade sekumpulan dak2 comel datang then berborak2 ngan kitorang.bes la.da la comel, banyak cakap lak tu.at least xde la boring...hehe

senanye,aku baru njoy fieldwork sedimentology tym las day.
sebab las day baru aku tau camane nak gune kompas utk cari bacaan strike n dip.huhu.hampeh tol...

tempat2 yg di'visit':

  • outcrop kota gelanggi(dekat ngan umah aku.hehe) - logging
  • outcrop kampung gajah mati - logging
  • outcrop paloh hinai,muadzam shah
  • outcrop taman setia jasa - conglomerate logging
  • outcrop jengka pass (bukit genting)
  • outcrop kg cinta manis

ape2 pun, fieldwork memg menyebabkan dwetku kekeringan =(

p/s: nk letak gamba fielwork, tapi tetibe rase cam malas la plak.nex tym je la.huhu.nant aku letak sket2 gamba2 tym fieldwork ngan reunion prodigy kat pd aritu

hi peeps!

assalamualaikum...


lame da x update..
xde mase + malas + xde mood
sepanjang aku menyepi ni, xde ape perkembangan terbaru pon
except exam da abes ngan ade fieldwork..
(result exam pon da dapat, tp xde la segempak mane...)