Wednesday, November 26, 2008

R.E.U.N.I.O.N of P.R.O.D.I.G.I.A.N.S

assalamualaikum...

weekend ni, batch spm 05 semesta a.k.a PRODIGY nak wat reunion batch..
kat port dickson a.k.a pd
perasaan aku?
tah la...bercampur baur senanye
hepi + excited sbb dapat jumpe membe2 lame yg dah lebey kurang 3 taun terpisah.
tah camane tah diorang skang.
yg girls tuh, kalo dulu otai2,
skang tah2 ade je yg dah pakai handbag la
high heels la...
mekap2 sume (4 sure la bkan aku) hehe

boys plak,kalo dulu set2 nerd
tah2 skang da jd segak bergaye =p

tapi pd masa yg same
agak sedih + ralat
sbb x sume dapat join reunion dis tym
cthnye, dak dorm aku (F102) 0405
aku je la yg ade
along, fatinad ngan fatin farna xde
huhu

ape2 pon, bersyukur gak sbb at least ade gak segelintir prodigians yg sudi organize reunion ni
esp asned, mira, anep, etc...
tanpe korang sume, 4 sure reunion ni x jadi....

aku harap dengan adenye reunion ni,
silaturrahim kite sesame prodigians akan jd lebih rapat agi...
yg mane dah lost in action tuh
dapat la memunculkan diri balik...

yang mane x de peluang join reunion dis tym,
harap2 dapat jumpe korg lagi after dis
esp x domet2 ku yg terchenta...huhu
juge x klasmets ku yg terchenta jugak =p

sbb pas abes blaja kat u ni
chance utk kite nk gather reramai da cam tipis je
masing2 4 sure akan bz nye...
da xde mase da nak join reunion2 ni sume...
ade yg nak kawen la, itula,ini la (ahakz!)

ok la, tu jek 4 dis tym


~chow

Saturday, November 22, 2008

michael jackson masuk islam???!!

assalamualaikum


erm
terkejut jugak bace paper td
michael jackson dah masuk islam
name die mikaeel skang
bagos la kalo die btol2 ikhlas nak masuk islam kan
alhamdulillah

kadang2 terfikir
kite yg memg dah islam ni pun
x tentu lagi lebih baik dr org yg bkn islam
maksud aku
kadang2 kalo tengok kat sekeliling kite
org islam pon buat jugak ape yg org bukan islam buat
cth, buat maksiat..macam2 lagi la
(aku pun x terer sgt nk cakap pasal bab2 agama ni.huhu)
ape2 pon, kite sesame la jage iman kite
skang ni da akhir zaman kan
akhirat tu da dekat....

renung2kan...dan selamat beramal!
ahakz

what a tiring day!

assalamualaikum....


11 pagi
bangun tido.tu pon lepas ade org ketuk pintu bilik.die ckp,die kene stay kat bilik aku.untuk perkampungan feseni.
wtf????mane ade katil kosong la bilik aku...mane die nak tido...huhu.naseb bek beliau g bilik kawannye.setel problem.

ish.kaco tol.mate aku pon da xde selera nak sambung tdo.terpakse g mandi.sbb farah da otw dtg um.nak amek aku.nak bawak aku pusing2 kolumpo katenye.

kol 12 lebih.aku ngan farah gerak g mid.tengok wayang.citer quarantine.ngan akak farah sekali.selambe je beliau escape keje.hehe.hampeh tol la cte tu.ganas sket.x ske ah aku tengok.huhu

pas abes wayang, sempat lagi aku usha jeans kat mid.hehe.nsb bek ade less jeans yg aku nak tu.huhu.

then, kami berdua meredah hujan menuju kl tower.farah x pernah ke kl tower seumur idop beliau upenye..sian...kami pon menikmati view dr kl tower tersebut.

da penat, gerak g klcc plak.gi klcc mestila bkan utk shopping.huhu.pokai maa... jpa da abes.lepak2 kat taman tu jek....

tym tu da malam.dalam kol 8 kot.kitorg gerak g bukit langat. bes gak.dapat tgk kl tym malam.belambak la plak kapel kat situ.bengkak bijik mate aku tengok.huhu..tp lantak la diorang.malas nak layan.huhu...

kol 11 lebih sampai kolej..lepak2 jap.transfer gamba.tetibe ade org gtau aku.ade meeting plak kol 1130.hampeh tol.tepakse la aku g meeting tu.huhu.
************************************************************************************

kesimpulannye:arini memg penat

Wednesday, November 5, 2008

break a leg, my friends!

assalamualaikum

good luck kpd sumer kwn2 yg sedang menduduki final exam
especially geologists um..
arini da stat geofizik wei...

Sunday, November 2, 2008

kepade yg slalu bgn subuh lambat...(macam aku..huhu)

WAKTU SYURUK HARAM SOLAT SELAMA 28 MINIT DI MALAYSIA


Bagaimana kiraan waktu Syuruk (28 minit) di Malaysia?
Sekiranya waktu Subuh adalah di antara 5.50 hingga 7.10, dan waktu Syuruk adalah 7.11. Waktu yang diharamkan solat itu adalah dari 7.11 sehingga 7.39. (7.11 + 28 minit = 7.39)
(penulis merujuk kepada Malaysia kerana pergerakan matahari di Malaysia dan negara yang berada tidak sama dgn garis lintang Malaysia, adalah tidak sama.)

Mengapa waktu ini diharamkan?
Waktu ini haram untuk melakukan sebarang solat kerana tanduk syaitan berada di antara matahari.
Rasulullah mengharamkan solat dalam waktu ini kerana ia menyerupai orang yang menyembah matahari.


moral: jgn bgn lambat.solatlah di awal waktu =)

p/s: artikel ni dicilok dari internet

wa..bertuahnye diriku..

assalamualaikum



bgn je tdo pagi td
ntah sbb ape
tetibe rase sangat sedey + tensen
mungkin sbb final exam yg dah dekat
dan aku x abes stadi lagi
mungkin sbb da lame x balik umah
rindu kat mak *homesick*
huhu...
mungkin jugak sbb aku kat 4th ni xde ramai membe cam taun lepas..
taun lepas memg njoy gle
main jerit2 je kalo nk panggil name bdak2 floor a200
wark, mcd, rda....
tapi taun ni, bosan gle
life aku kat bilik je
pastu toilet
pastu dewan santapan
mugkin jugak sbb dwet da nak abes
nk kua pon kene pikir 18 kali
xmacam dulu
mase dwet jpa byk lagi
tym tu x ingat ape dah
nak kua sentiase on je
maka dengan rase yg tensen tu
aku pon msg membe2
mcd, mai, farah...
ye la, org ckp
kalo tensen jgn pendam di dalam hati
ahakz
macam2 nasihat free aku dapat
dan skang,
aku dah ok balik
hehe
dah gembire
bak kate mai,aku dah BERTUKAR!(mcm dalam cte kanak2 kat tv tu.power rangers ke ape tah..)
thanx kawan2
korang memg sangat supportive
bertuah aku dapat kawan ngan korang
=)


p/s: xtau la nape sejak kebelakangan ni emosi x stabil...

Saturday, November 1, 2008

aktiviti semase study week

assalamualaikum..
ish3.
study week bkn nye study
g karaoke~
haha
x caye?

>>>>>>>>>tengok pic kat bawah ni....hehe...


>>>masih di dalam kete.da x saba ni senaye.ngeh3...



>>>nak cepat nye pasal,kene saman...langgar lampu merah....


>>>walaupun kene saman,beliau tetap njoy berkaraoke...hehe


>>>poyo je...miming je ni senanye.hehe


>>>semangat je dak sebelah ni...wakakaka
>>>hurm...pas penat nyanyi,kami pon ke mcd...pastu balek~