Saturday, September 27, 2008

selamat hari raya....

assalamualaikum...


hehe.
da nak raye da x lame lagi.
nk mintak maaf kat sesape je la yg terase ati ke ape ke ngan aku selame ni eh...
samada aku sengaja atau pon x..
hehe.

to roomates;
azie-sori slalu lanyak katil + pow makanan + ejek2 + majuk2 + geletek2 =p ,etc...
lai- sori slalu buli ko tapaukan makanan...

to coursemates;
xnak mention name...ramai sgt...
papehal pon,sori gak
kalo sesape yg terase ati selame kite jd coursemate ni...
kadang2 mulut ni main lepas je.(kadang2 sengaje je.hehe)
kadang2 ade wat muke yg x menyenangkan ke..
pandang slek ke...
ape2 la...
pow2 makanan ke...dwet ke...
hehe.
harap halal eh =]

papehal kire 0-0 la eh...
=)

kpd sume kawan2 lain gak;
sori utk ape2 je dose yg telah aku lakukan terhadap korg..
ngumpat la especially.
hehe.
memg suke ngumpat nih =p
halalkan ape yg aku terambik ke...
kalo dwet lagi la ...
kire kalo aku ade utang tu,burn je r eh =]

**************************************************************

selamat hari raye aidilfitri
raye jempot ah datang umah =)
tapi dwet raye xde eh =p

Monday, September 22, 2008

ade ke patot 4 bijik...?!

assalamualaikum...

ape korg buat kalo korg sakit perut?
kalo cirit birit melanda la senang cte...
kalo aku,aku akan makan satu ubat ni..
name die pil chi kit teck aun.
penah denga x?
pil tu banyak tau.
ade la dalam 200++ bijik kot dalam 1 kotak.
tapi kecik2 la...
las week rumet aku sakit perot.
tym tu ari jumaat.
aku tau die sakit perut.
so aku cakap kat die,xyah g kelas r..
aku sorg je r g klas ari jumaat tuh.
pas abes klas dalam kol 12,
aku g library.
cari artikel utk geofizik.
balik bilik dalam kol 3.
sblm tu aku singgah kedai beli pil tu la.
sampai bilik aku suro la rumet aku tadi makan pil tu...
die cakap die da makan da.
dah makan 4 die cakap.
so aku bia je r.
"jap agi baik la",kata hati aku...
ye la kan...da 4 die makan...
tetibe sampai malam,
perut beliau tetap sakit jugak...
nak dipendekkan cite,
rupe2nye pil yg die makan tu 4 biji jek..
bkn 4 kotak..
adeih.
patotla x baek2.
ade ke patut mkn 4 bijik...
da la bijiknye bapak la kecik..
adeih.
wei die kene makan 1 kotak tu la.
sekaligus.
huhu.
kalo 4 bijik,seminggu la baru abes jawabnye.

tu la citenye...
****************************
-TAMAT-

Friday, September 19, 2008

berbuke puase bersame geologists

assalamualaikum...

lame x update blogku ni.

*********************************
semalam, 18 sept 08,
ade majlis bukak pose kat jabatan geology.
majlis ni kagum yg anjurkan.
ye,memg kagum.
bukan sbb aku kagum ngan geology.
tp kagum senanye shortform utk kelab geology univ malaya.
apsal kagum ek...
sepatutnye kegum la kan...
sbb kelab.
bkn kalab.
hehe.
=p

x sangka plak ramai yg datang.
ade la beberape org yg x dapat ayam.
huhu.
naseb la kan...
sape suro korg datang lambat...


kitorg nye menu:

nasi ayam goreng berempah
buah kurma
kuih cara berlauk
puding jagung (farah yg buat.sedap gile...)
kuih apam
karipap
buah tembikai
soto (senior2 3rd year yg masak.tp x sempat nk makan)
air sirap + tembikai (utk yg dtg awal je.yg lmbt dpt sirap)
bihun goreng ngan air teh o ( utk moreh)

air smlm sedap gle...
mungkin sbb ramai yg menjadi tukang rase kot.
hehe.
tp bkn aku yg rase tau...
aku pose smlm.
=p

telupe plak nk gtau yg aku jadi ajk mknn.
nape makanan?
tau la aku suke makan...
huhu.
terok la diorg.
patutnye kasi la aku jadi ketua biro ibadah ke.
baru la sesuai.
haha.

pas bkk pose,
terawih la beb..
hehe.
wat 8 rakaat jek...

penat gile smlm.
kalo org swak ckp, kepak la.( blaja dr roomates)
byk keje kene wat.
walopon byk yg aku escape.
hehe.
ala,macam la korg x knal aku kan..
hihi.

balik2 je dr jabatan pas bkk pose smlm,
dapat tau air kat kolej xde plak.
adeih.
bapak la teruji nye kesabaran aku.
huhu.
menambah indeks kebengangan aku terhadap kolej je.
skang tetibe lagi membare plak semangat utk kua kolej.
apsal lak tetibe masuk pasal kolej lak ni.
huhu.

semalam telupe la plak nk bawak kamera.
so skang xde lagi gamba2 tym bkk pose tu.
xpe r,nant aku pow je dr mereka2 yg bawak kamera.
pastu akan ku masukkan gamba2 tersebut ke dalam blog ni.


adios~

Tuesday, September 16, 2008

yeay!

assalamualaikum....

hehe.
akhirnye...
aku x perlu risau lagi.
aku telah berjaye mendapatkan tiket balik raye.
hehe.
ahad,28 sept 08,kol 3.
senanye kelas las ari jumaat,26 sept.
tp saje gatal nak lepak (menyemak) kat umah farah.

walaupon aku sgt hepi sbb bjaye beli tiket tu,
rse cam geram gak la.
sbb harge die dah naik.
sebanyak 30%.
huhu.
harge lame rm 11.90
skang da jadi rm 15.40
huhu.
da la baru jual tiket balik raye arini.
beratur plak sikit nye panjang.
huhu.
x aci la.company bas ni amek kesempatan tol.
mentang2 sume org nak balik raye.....

tp x kesah la, asalkan aku dapat pulang ke kampung.
boleh manje2 ngan mak.
hihi.

ha,terlupe plak.
sebab aku g beli tiket la aku lambat masuk kelas petro igneus.
huhu.
kelas start kol 2.
abes kol 3.
aku sampai jabatan kol 2.30.
memule rase cam malas nak g kelas.
tp bile pk balik,bek aku g je kelas.
sbb kalo nk balik bilik,bukannye boleh masuk pon.
kunci aku ade kat azie,rumet aku.
ni sume gare2 beliau yg termisplace kunci beliau.
so aku bagi la beliau gune kunci aku dulu.
huhu.

sampai je kat jabatan geology kesayangan aku (ahakz!)
aku pon terus la usha kelas kat dkg(dewan kuliah geology).
dr lua xde plak nampak dr azman.
skali aku bkk pintu,
die ade kat seblah pintu la plak!
so terpakse la aku masuk je kelas tu.
ngan muke yg selambe.
seolah2 aku x wat salah la.
hihi.

xtau la apsal malang sgt plak naseb aku..
masok2 je kelas tu,kene plak wat essay.
ish.
bertambah2 la rase nyesal masuk kelas tu.
huhu.maka dengan rase nyesal tu,
aku pon belasah je la essay yg dr azman suro wat tu.
huhu.
ade la tiru2 sket.
hehe.
normal la kan...
=p

sebelom aku balik pas beli tiket tu,
aku singgah mydin senanye.
nak beli brg keperluan harian.
hehe.
kat masjid jamek.
tu pasal la lambat.
kat mydin tu pon 1 hal..
org ramai la plak.
ish.
diorg ni...tym aku nk g mydin la diorg nk g mydin gak.
huhu.
g la ari lain.hehe.
dengan ade beberape minah ni yg potong q lagi.
ish3...stress aku.
ahakz...

ok la,da bosan la plak.
so stop sini je la.
ok.
adios~

p/s: kpd sesape yg x dpt tket balik raye,aku cadangkan korg balik je kampung aku.ade byk lagi tiket......wahahahaa....

Sunday, September 14, 2008

wireless kolej hampeh

hampeh gile.
kat bilik x dapat xs tenet.
so aku kene merempat untuk mencari port2 wireless.
kadang2 aku ke library.
kadang2 ke dewan santapan kolej.
ish.
menyusahkan betol.
malang tol la bilik taun ni.
bilik las year bes gler.
sbb tu laptop aku jarang off las year.
asek online je.
skang nak ym pon susah.
ape lagi nak meng
update blog yg x seberape ni.
huhu.


kesimpulannye,
kolej aku mmg x bes.
huhu.
tetibe je.
xde2,nex year xmo stay kolej agi dah.
stress
.ahakz...

Saturday, September 13, 2008

nak tiket balik raye!!!!huhu

assalamualaikum....

alamak...
apsal la metrobus x nak jual lagi tiket balik raye ni..
camane nak balik naik bas kalo xde tket.
huhu.
nampaknye...
kalo aku x dapat tiket bas 26 or 27 hb sept
maka aku terpakse ikut kak ngah aku la balik kampung.
naik kete beliau.
tp masalahnye...
beliau balik lambat sket.
aku nk balk awal.
boleh manje2 ngan mak.
hehe.
apsal?x puas ati aku nk manje2 ngan mak?
lantak la...
hehe.

rase cam nak je bodek die..
nk pinjam kete mivy beliau.
dan suro beliau naik je kete suami beliau.
hehe.
tp percayekah beliau kpd aku?
huhu.
setelah aku meng 'accident' kan kete abang aku aritu.
huhu.
tu la.
sape suro accident.
berangan je tym bawak kete.
mesti beliau da x caye kat aku utk melanyak kete beliau lagi.
nak wat camne..

nampaknye balik raye kali ni,
terpakse la naik bas je.
or balik skali ngan kak ngah.
xde harapan da nak pinjam kete mivy beliau utk dibawa pulang ke kampung.

nak tumpang kak lang, x bleh plak.
sbb beliau beraye di klang.
huhu.
=(

*************************************************************************

kesimpulannye,harapan untuk balik raye awal cam tipis je.huhu
=(

ketekunan, keikhlasan inspirasi keberkatan kejayaan

assalamualaikum...


adeih.
lame x ngepost dalam blog yg x seberape ni.
ketekunan,keikhlasan inspirasi keberkatan kejayaan.
tadi bkk page frenster cikgu jabar.
pastu terbace die nye shoutout.
ni motto klas aku tym form 2.
selepas aku terbace shoutout beliau tersebut,
maka aku pon teringat kembali kenangan semasa form 2.

kelas aku 2 al- farabi.
atau name glamernye 2.2.
guru kelas kami cikgu jabar ngan cikgu izan.
bes ah cikgu jabar.
cikgu izan juge bes.
tp beliau jarang bersame kami.
ketua tingkatan a.k.a kt kami ialah imran a.k.a AYAM.
tp esan juge boleh dikatekan sebagai kt.
kerane beliau sgt rajin melaksanekan tugas2 seorg kt.
menggantikan ayam.
hehe.
penolongnye weda.
(aku tibai je).
sbb x ingat.ahakz.
aku nye jawatan...
tukang tido.
ahaha...
banyak gle kenangan kami bersame.
same ade yg manis mahupun kelat dan pahit.hehe.
gurls 2 farabi:
  1. aizatie (blupblup)
  2. rowaida (weda)
  3. hana asyikin (hana)
  4. hafizah khairi (affy)
  5. asiah (che yah)
  6. farhana (paan)
  7. zuliana (zulie)
  8. shazwani (along)
  9. syafinaz (peanut)
boys 2 farabi:
  1. hisyam
  2. imran
  3. esan
  4. wafi
  5. ali sadiqin
  6. motok
  7. jemil
  8. jiwang
  9. sapuan saodi
  10. pejal
  11. fakhrul shirazi syah(kalo x silap)
  12. zaki
  13. syukri

p/s:tu je kot...sori la kalo ade sesape yg ter'miss'.....daye ingatan aku semakin lemah.byk makan semot kot.huhu...

lets start ngan yg manis dulu.
plg aku ingat,pesta buah.
kami semua (whole kelas) dibelanje buah oleh cikgu jabar.
makan kat car park flat guru.
bes2.
xtau nk cakap camane.
bapak bes.
hehe.
kalo x silap, ade buah durian ngan rambutan.
buah lain x ingat.huhu.

tidak lupe juge peristiwe dimane cikgu jabar akan menyapu lantai kelas kami kalo kotor.
senanye die nk suro kitrg terase kot.
tp kitorg wat bodo je.
ish3...
hampes betol la kami pada waktu tersebut~
beliau juge marah kalo nmpk wrapper gule2 diselit di bawah alas meja (yg plastik).
alasan kami- ala cikgu..ni kitrg nk wat deco meja la...ade seni ape....
padahal,malas nk g buang wrapper tersebut ke dalam tong sampah...
another example of our sengalness~
huhu.


peristiwe menghias kelas pade musim merdeka juga tidak dapat dilupekan.
kenangan di mane kami memotong artikel2 mengenai kemerdekaan dan gamba2 ...
dan menampal artikel2 tersebut di belakang kelas...
unforgettable moment ah..
rase nk kembali pade zaman tersebut.
tetibe rase sedey.huhu.


mase prep malam.
cikgu jabar selalu je datang kelas.
so hbgn kami agak rapat.
bes ah.
huhu.


selain tu.baju kelas 2.2 juge bes.
kaler oren ngan itam.
siap ade tulisan glow in the dark lagi.
maka kami suke la pakai baju tersebut dalam gelap.
haha.kelakar bile teringat.
baju tu gak la yg dpakai semase kami ke kl.
lawatan kelas.
haha.
xleh lupe peristiwa jiwang(izzuan shah) tersepit dalam tren.
wakaka.
hope die bace ni.
siyes klaka.
ckg jabar jadi hero tym tu...
salute ah.hihi.kelaka2...
kami juge makan di pan pac.
kalo x silap.
aku pon x sure.hihi.
ape2 pon memg bes la...
kalo dah namenye dak kelas 2 farabi 2002,
wajib la ingat kisah cikgu jabar majuk.
2 kali plak tu.
ish3...
sebab ape tah majuk..
kalo x silap pasal main pen rasenye.
ape la...pen pon nak main ke bebudak ni...
ish3.
kelaka je.
tp kami sumer mmg cuak la di kala beliau majuk.
huhu.
pas majuk la die blanje buah tu rasenye.
tah ah.
ingatan aku pon dah agak kabur pasal peristiwe tu.
harap2 cikgu jabar bace ni.
hihi.
pasti beliau juge akan tersenyum sendiri...
huhu..
banyak lagi kenangan2 bes semase jadi 2 farabian...
tp malas nak type sebijik2.
macam2.
pasal write 4 reward(kalo x silap),
madam lynn,
latihan boria yg x jadi,
pergaduhan mulut antare che yah dan syukri (hehe),
peristiwe x paham maths yg diajar cikgu firdaus a.k.a ckgu ferd,
along masuk ospital (sbb apendiks),
banyak lagi...
nanti ah aku type satu2...
hehe.
************************************************************************
p/s: aku dengar kaba angin cikgu jabar dah pindah kt sekolah lain...so x bes ah skang kalo g semesta...x dapat jumpe ngan beliau..
hari ni,13 september merupakan birthday cikgu jabar.
so happy birthday cikgu~
=)

Monday, September 8, 2008

test~igneous petrology amali

assalamualaikum..

esok ade test lagi.
igneous petrology amali plak.
aritu theory.
x ske la.
kene tgk mikroskop.
pastu identify mineral.
masalahnye..
aku x kenal mineral.
ish.
ni stress ni.
huhu.
pastu kene bagi name plak batu ape.
ni satu prob lagi.
x suke hafal QAP diagram tu.
kesimpulannye aku x suke mikroskop.
dan mineral.
huhu.





ni la antare mineral2 yg menyusahkan idop aku.
wawawa =p



kawan aku kate ni allanite

kawan aku kate ni apatite.under plane polarized light

kawan aku kate ni apetite.under cross nicol



**********************************************************************



doakan aku nye test eh.

semoge berjaye menjawab dengan baek~

Saturday, September 6, 2008

bosan gile

assalamualaikum...

nape aku bosan?
sbb...

sbb aku x balik kampung.
kak ngah aku dah ajak semalam.
tp xnak ikot.
ish.
nyesal tol.
kalo balik mesti x bosan.
leh manje2 ngan mak.hehe.
pastu boleh bkk pose ngan mak jugak.

sbb azie xde kat bilik.
beliau pg kampung wak.
nak buat assignment geografi katenye.
so aku dok ngan lai je kat bilik.
nsb bek la lai ni x pendiam.
kalo x mesti lagi bosan idup aku.
huhu.

sbb aku xtau nk wat assgnment geofizik camane.
kalo aku tau mesti aku buat(hehe).
so xde la aku bosan.

sbb aku xtdo arini.
knape aku x tdo?
sbb pagi td kakak aku anta aku blk um kol 10.
pagi2 lagi aku dah bgn.
pastu nk tdo balik dah xde mood.
kalo aku tdo,mesti aku x bosan kat bilik.

sbb tenet x dapat kat bilik aku.
dah nak dekat maghrib baru la dapat.
sblm tu aku kene gi dewan santapan kalo nak online.
kalo dpt tenet kat bilik mesti best dan x bosan.
sbb kat bilik xyah pakai tudung.
hehe.
pastu boleh duduk ngan posisi yg sesuke ati.
kat dewan santapan da la org ramai lalu lalang.
ish.
segan tol.
ahakz.


da la ym pon bosan.
bape kerat je yg ym ngan aku.
kalo ramai ym ngan aku,
mesti x bosan.
hehe.

********************************************************************
tu la.
arini memg bosan.
harap2 esok x bosan.
macam hari ni.
bosan btol...

plan yg jauh tersasar...

assalamualaikum....

adeih...
smlm ngan arini mmg sume yg aku plan x menjadi la.
lain yg plan, lain yg jadi.
huhu.

smlm plan nk g klas prof john kol 8.
alih2 g klas kol 9 lebih.
x sempat denga lecture die.
da la bape minggu da aku ponteng.
ish3.
teruk btol la.
pastu x sempat wat peta yg baru tu.
yg sblm ni pon x siap lagi.
adeih.
x terurus tol idop aku skang.

pas klas prof john,klas dr ros.
plan nk g library pas klas dr ros.
sbb kat library bleh online dgn senang hati.
tetibe kak lang aku call.
ajak g sogo.
tanpe berfikir panjang aku menerima pelawaan beliau.
maka azie rumetku pon terpakse cancelkan plan beliau utk ke library.
sbb sblm tu aku janji nk g library ngan die.
aku pon ke sogo.
sampai sogo kol 1.
berjaye la aku beli 1 jeans.
pastu tolong kakak aku beli baju utk anaknye,aqil.
punye la lame kitrg beratur.kol 6 baru dapat bayar.
cis.
hampes tol.
apsal la org sume nk g sogo?
sbb ade sale.hehe

sebelom tu,
kak ngah aku plan nk bkk pose kat umah kak lang ( yg g sogo ngan aku tu) aku ptg smlm.
aku plak plan nk bkk pose kat bilik je la.
tetibe lain lak yg jadi.
aku x bkk pose kat bilik.
kak ngah aku x bkk pose kat umah kak lang.
last2 aku ngan kak lang aku plak yg serbu umah kak ngah.
sgt terbalik ngan ape yg dirancangkan.

mule2,kak lang aku plan nak anta aku blk um pas bkk pose.
tp...
last2 aku tdo umah die.
huhu.
tu je la.

sblm tu,
wak sume plan nk masak2 kat umah mcd.
untuk bkk pose.
mcd dok umah kat vista.
tp last2 wak bkk pose kat shah alam.
satu lagi plan yg x menjadi kenyataan.
huhu.

hari ni plak.
aku dan ahli grup fieldwork aritu plan nak wat repot pasal fieldwork.
kat dewan santapan.
kat kolej.
tp last2,
kitorg lepak kat dewan santapan.
pastu transfer2 gamba fieldwork aritu.
keje 1 pon x wat.
poyo je plan.

**********************************************************************************

kesimpulannye,kite merancang,Tuhan menentukan.hehe

Tuesday, September 2, 2008

berakhir la sudah sjm...

assalamualaikum...

at last...
abes gak sjm (semarak jiwa merdeka)..
semoge pasni aku x ponteng klas agi..
hehe...
to munirah, sori r slalu skip sjm..
ahakz...
ni ade sket pic jogathon merdeka bestari...
jogathon ni under sjm gak....

banner yang cantek.ahakz


hihi...konon2 semangat merdeka la



penjage2 kaunter yg setia...


aku dan rumetku



aku,rumetku dan x rumet kpd rumetku =)




posing ngan belon sebelom belon tersebut dicilok oleh sape tah...huhu





aku dan zila


kami yang hepi