Wednesday, August 27, 2008

hepi sket

assalamualaikum...

hehe
naseb baik dr teh dah tuka tarikh submit lab report...
kene submit nex rabu
hehe
tu je
=)
~hepi sket

worst week ever!!

assalamualaikum...

adeih...
minggu ni sangat la bz....
banyak test...
banyak assignment kene submit.....
lab report banyak lagi x siap...kene anta mgu ni gak....
27/8: petrology igneus test...
28/8: mineral deposits test + structural geology test
29/8: test kaedah analisis makmal + submit lab report + submit assignment geo marine


adeih...
gile banyak...
penat tol...
da la stress...
sbb muke dah itam (ahakz)...
ni sume sbb fieldwork....

~adios

Sunday, August 24, 2008

ketidakpuasan hati semase fieldwork...

assalamualaikum...


penat penat penat penat!!!!!!!!!!!!!!!




serius memg penat dowh fieldwork.paling penat yg last 3 days la.kene wat traverse tu.siot je kene jalan kaki punye la jauh.aku rase cam berat badan pon makin menurun.huhu.mane x nye... kene jalan kaki sikit nye jauh.... sampai pecah2 tapak kaki aku..huhu.. tp bile ingat balik seronok gak fieldwork ni.dapat merapatkan hubungan silaturahim.ahakz.ye la, selame ni aku xde la baik ngan sume dak2 geology pon.tp after fieldwork ni cam agak baik la ngan hampir sumer dak2 geology.

muke gembire sebelum traverse(xtau lagi betape penatnye traverse...)



muke ketat kene wat keje

actually fieldwork ni best except pakcik bas wat perangai.gile ngade2 pakcik bas tu.adoi...asek nak ikot palotak diorg je.huhu..hanye dak2 yg naik bas je yg tau =(


senanye kitorang gi kemaman naik 1 bas + 2 van.cakap pasal van, tetibe plak teringat peristiwe van rosak.huhu.hampeh tol.tym tu on da way pegi.sampai kat temerloh van rosak.huhu...so dak2 yg naik van sampai lambat sket la kat kemaman.








sampai kemaman,kitorg dok kat asrama sekolah teknik kemaman.ok la.cam bese.standard asrama sekolah la kan.... yg penting, asrama tu memg banyak semut ( sori la kalo ade dak sekolah teknik kemaman bace ni).letak kejap je food terus kene serbu ngan semut.adeih...


satu lagi pengalaman pahit (ceh...) kat kemaman...kene pow bile makan.hampeh tol la.tau la kitorang x gune slang ganu.sesuke ati je makcik + pakcik kedai makan pow kitrg.ade org tu kene pow sampai rm12.00++ utk dinner.da la rase x de la sedap sangat pon...memg aku x redha dowh die wat cam tu.seyes dwet abes kat kemaman sbb beli food je.sakit ati.huhu...pastu ade 1 malam tu,ingat nak makan cepat.kitrg gi la kfc.sekali gile lambat servis die.lembab gile.da la asek salah bagi odder je.panas tol la aku.huhu





di kfc


satu lagi, teringat lak peristiwe ijoy (hehe...sori ijoy,mencapub sket...) kene marah ngan sorg pakcik ni sebab amek gamba kat bendera pas depan umah pakcik tu.gile kecah pakcik tu.bajet je...


satu lagi kenangan yg cam hampeh... kitrg kene halau dowh tym lepak2 kat kem pupuk semangat !@#$^ tol la pakcik yg halau kitrg tu.kecoh tol.macam la bes sgt pupuk semangat ko tuh(huhu..tetibe emo lak aku....) xde la, yg x puas ati tu, care die ckp cam agak kuang aja la.ish... bengang tol...sekali lagi.ijoy yg jadi mangse.die la yg kene ngan pakcik kat pupuk semangat tu..ish3..sian ijoy... (ijoy ketua grup aku)







sebelum dihalau dari pupuk semangat






Sunday, August 17, 2008

banner banner banner....

assalamualaikum...



adeih penat gak upenye wat banner ni..huhu...

aku senanye join projek semarak jiwa merdeka (bersemaraklah sgt jiwa merdeka aku...hehe) kat kolej aku.under biro publisiti. so main job yg kitrg wat ialah wat banner.nasib bek la design sumer dah di'settle'kan oleh pengarah projek ni,munirah.. so kitrg just tekap2 huruf tu sumer n cat2 je r.aku ingt senang je nak wat banner ni.huhu.penat dol..da la byk gak la banner yg nk kene siapkan.bunting pon same.huhu...aku rase sepanjang minggu ni mmg idup aku duhantui oleh banner je.ahakz.ye r...sampai ponteng kelas sbb nak wat banner nye pasal..(senanye mmg malas gi kelas..hehe..).aku rase jodoh aku mmg ngan biro publisiti r..hehe.bkn ape,taun lepas tym aku join sukmum (wpon tarik diri d pertengahan jalan...)pon aku masuk under biro publisiti gak.nape eh?sbb aku slalu capub eh..wakakaka...ok la, nak kene sambung wat banner.huhu..nant ketua biro publisiti merangkap rumet aku marah lak.ahakz...



~adios








salah satu banner yang berjaye disiapkan oleh aku + rumetku...

checklist fieldwork

assalamualaikum...

checklist fieldwork....

  1. baju
  2. seluar
  3. geology hammer
  4. hand lense
  5. compass
  6. topi
  7. raincoat
  8. payung
  9. sunblock(penting!!!)
  10. buku log
  11. kasut
  12. sweater
  13. telekung
  14. sejadah(kalo rajin.kalo x pow org je..hehe)
  15. camera + charger
  16. toiletries
  17. stationery
  18. duit
  19. handsocks + socks
  20. gloves
  21. seliper jamban
  22. makanan (hehe...)
  23. handphone
  24. wallet

tu je r kot... xdapat berfikir lak skang nak bwk ape...

Saturday, August 16, 2008

im 20?oh no!!

assalamualaikum...

x sangka skang dah 20 taun dah hidup.huhu.ye la, rase cam baru semalam je masuk tadika.blaja abc.main2 kat taman permainan...pastu berebut2 toys la....haha..klaka je bile ingat balik.skang ni kalo tgk kerenah budak2 kecik,slalu tergelak.ye r, terbayang camtu la kite tym kecik2 dulu..hihi.sebenanye idup sbg dak kecik ni best gak.ye r, xyah serabut2 pikir pasal masalah.yg tau main je.enjoy yg penting.huhu.masalah2 sume bagi kat mak bapak kite fikir (dalam kes aku mak je la kot yg fikir..huhu).

tp skang bile dah besar byk la plak cabarannye.ye r, takkan masalah2 kite pon still nak suruh org lain yg solve kan, btol x?kang nyampah lak org tu.huhu.pastu decision pon kite kene wat sendiri.ade la jugak yg kadang2 kite mintak pendapat org lain tp pendapat tu sumer just membantu kite je dlm membuat keputusan tu,btl x?skang bile dah masuk u ni aku rase lagi byk cabaran + dugaan esp dalam bab2 study.kalo kat sekolah dulu, ade org nak suruh kite bace buku,bla bla bla...wat homework..pastu ade prep la..kalo ponteng kelas kene marah..kalo result drop sket siap r kene lecture (drpd experience aku la...). tp skang dah lain.ikot suke la nak g kelas ke xnak.skang dah xde da prep petang ke prep malam.kalo nk g mid valley ke times square ke,bukit bintang,ape ke,ikot suke.dah xde org nk bebel2..pandai2 la bawak diri.huhu..skang baru aku nampak betapa pentingnye disiplin.ceh... patutla time dulu2 asek kene bebel pasal disiplin je...huhu..so kepade adik2 sile la berdisiplin.hehe.

bile umur dah 20 ni, byk gak bende yang xleh nak wat.ye la,kate umur dah 20...xkan nak main kejar2 lagi cam dak kecik( tu salah satu contoh la...)..contoh2 lain aku x dapat nak fikir lak skang.huhu..korg pandai2 la fikir eh..

skang umur dah 20 tp kalo aku jalan ngan anak sedare aku yg form 4 tu,org slalu je salah faham. diorg slalu ckp aku adik kpd anak sedare aku tu.huhu.tau knape?sbb aku pendek.huhu..sedih gak la kadang2.so sesape yg tau camane nak tambah ketinggian sile contact aku eh.hihi..aku nye tinggi 150 cm je.bayangkan r sendiri betape pendeknye aku.masalah ngan org pendek cam aku ni, kitrg xleh makan byk sgt.ye r,da la pendek,nk mkn byk lak.memg obvious la pendek tu.nampak gle gemok.=p.skang bmi aku pon dah x membanggekan dah.terlebih dr yg sepatutnye.huhu.tu la, sape suruh x exercise kan?padan muke aku.malas r nak exercise..so kwn2,sile la nasihatkan aku utk exercise eh..

moral of the story,aku mmg xcaye aku dah 20 taun.huhu.dr segi mental mahupun fizikal =p

1st post....

assalamualaikum...

adeh.bosan tul la arini..rumetku si dayang pon xde kat bilik.balik umah makcik katenye.so terpakse la aku duduk kat bilik ngan rumetku yg sorg lagi,lai.. ingat nak balik umah akak aku kat shah alam tp tetibe rase malas la plak.anak sedare aku, aqil masuk wad...ish3...asek msk wad je die tu.huhu... sebenanye plan asal aku nk blk kampung ngan akak aku tu tp since anak die dah msk wad, tepakse la cancel plan...so skang aku plan nk abeskan weekend ni ngan jalan2..hehe..esok nk g low yatt kot.nk shopping sket..pastu mayb g merayap2 cari brg2 utk fieldwork..adoi...cakap pasal fieldwork,tetibe teringat dwet yang byk da abes(ceh,mengungkit...hehe) utk beli brg2 fieldwork ni...tp lagi trk kot utk dak2 ptptn..nway lantak la..alamak..byk lagi ni brg2 aku x beli.da la hand lense aku tinggal kat umah.tukul n compass mmg aku malas nk beli.pow org je r.hehe.nex sem la beli tukul n compass tu.sunblock(ye r, xnk jadi itam) lagi, raincoat, glove, macam2 lagi la yg aku xde lagi.aku tengok org lain cam semangat je shopping utk fieldwok.hehe.tp ape2 hal pon,aku da ade topi koboi.hihi..dan skang aku telah berjaye menghasut azie n wak join aku pakai topi koboi utk fieldwork (kirenye xde r segan sgt pakai topi koboi aku yg besar tu sorg2). fieldwork selame seminggu ni mcm memenatkan je rasenye. menurut kate senior,tiap ari kene jalan 3-4 km.nk wat mapping.hampeh tol.aku da la x larat jalan jauh2 ni.huhu.tp naseb bek la mlm xde aktiviti.boleh la berehat kot.tp bende yang x bestnye, sumer blanje selame kat fieldwork tu ditaje oleh diri sendiri.huhu..penginapan n makan...so terpakse la aku catu makan.ahakz(boleh ke aku nk catu makan...?!da la aku spesis kuat makan...hehe).eh,lupe plak nak gtau.fieldwork kali ni wat kat kemaman,terengganu.ngan dr ahmad n wife beliau,pn che norliza...camni la kalo nk jadi geologist..asek kene fieldwork je.tp kalo fikir2 balik, ok gak g fielwork.xde la bosan je tym cuti dok kat umah(aku tgh berusaha berfikir secara +ve).huhu..adoi fieldwork2...semoge aku tabah menghadapi fieldwork ni.ahakz




aqil