Wednesday, December 31, 2008

fieldwork sudah, sekarang repot pula....

assalamualaikum....

fieldwork sudah pegi, skarang kami perlu mambuat repot pulak.
niat hati nak wat plagiarism je.hehe.
tapi malang sungguh, sume org pon x buat report lagi.
so skang xde sumber nk di 'plagiarism' kan... huhu.
nampaknye terpaksa lah try wat sendiri repot.
(b4 ni memg aku x penah wat repot sendiri.sume pon tiru a.k.a cilok org lain nye.huhu).

xpe2, aku anggap ni sbg 1 cabaran menjelang new year.
ahakz

Tuesday, December 30, 2008

pening la camni.haish!

assalamualaikum...

sem baru da start arini.
adei malasnye nk g kelas.
tp aku tabahkan ati,g gak kelas kol 8 pagi td(awal gle aku bgn).
upenye, klas tu x start lagi minggu ni.
adei.nyesal bgn awal.huhu

skang ade masalah lain plak.
pening nak register subjek.
byk jadual yg clash ngan subjek lain.
stakat ni aku bole amek 16 jam kedit je.
patotnye aku register 21 jam kedit.
adei.kalo camni,mmg kompem la aku xleh abeskan degree dlm mase 3 taun.
kene extend la nampaknye...
masalahnye,kalo aku extend,jpa da xmo kasi dwet.
kene jimat la duit scholar 2.
(mampu ke aku nak berjimat cermat?ahahaha)

*pening memikirkan mase depan.ahakz*

Sunday, December 14, 2008

update - 2 weeks tiring-and-money-wasting fieldwork

assalamualaikum

seperti sume org dah tau ( aku assume sume tau la)
1-13 disember bebaru ni kitorang(dak2 geology um) kene gi fieldwork.
1st week kitorg cover utk economic geology, 2nd week cover utk sedimentology.
economic ngan dr teh + dr ng, sedimentology ngan dr is (rasenye dak2 geo je kot yg kenal diorg.huhu).
1st week boleh la dikatekan enjoy but sedimentology nye fieldwork x best sgt la bagi aku.
sbb penat kot.kene wt logging, etc....

******************************************

1st week

utk economic geology, xde la rase penat sangat sbb kitorg juz visit tempat2 cam lombong,etc.
xde wat keje ape pon.
dengar briefing sket2, then snap gamba di sane sini, pastu balik hotel,berehat...
antara xperience bes, aku dapat try mendulang bijih timah.susah jugak upenye.
tengok dalam tv cam senang...
kalo x caye, try la sendiri.huhu

1 lagi interesting experience, tym kt penjom gold mine,kuala lipis.
dapat pegang jongkong emas.berat tuh,13 kilo...
kalo jual memg jd jutawan kot.huhu.naseb bek la x leh curi. kalo x, da lame aku hangkot bawak balik umah....

pastu dapat tengok blasting process.
(wpon kitorg tengok dari jauh je)
ade lagi byk tempat2 len yg kitorg visit tym 1st week tapi aku rase yg len cam bese je la,xde yg menarik sgt.

tempat2 yg di'visit':

  • associated kaolin industries
  • BEH minerals
  • SEK mines
  • jabatan mineral + geosains
  • rahman hidraulic tin sdn bhd
  • penjom gold mine,kuala lipis
  • kuari kecemas, kerchau-tui
  • tasik chini massive sulphide deposits

***************************

2nd week

tym 2nd week ni, kitorg lebih byk kene wat keje.
1st day je dah kene wat logging. da la outcrop tu sket punye panjang.penat tu..
yg x bley tahan, kantoi ngan dr is kitorg nk men copy2 data org len.huhu.marah tol die..

1 lagi experience yg memg x leh lupe, ade 1 kete nyaris2 nk langgar some of our coursemates kat tepi jalan. salah sorangnye, roomate aku,azie.
ish...naseb bek la kete tu x langgar diorg.kalo x, memg trauma kot kitorang sumer 1 batch.huhu

pastu, tym logging kat taman setia jasa, temerloh.
tym penat2 wat logging, ade sekumpulan dak2 comel datang then berborak2 ngan kitorang.bes la.da la comel, banyak cakap lak tu.at least xde la boring...hehe

senanye,aku baru njoy fieldwork sedimentology tym las day.
sebab las day baru aku tau camane nak gune kompas utk cari bacaan strike n dip.huhu.hampeh tol...

tempat2 yg di'visit':

  • outcrop kota gelanggi(dekat ngan umah aku.hehe) - logging
  • outcrop kampung gajah mati - logging
  • outcrop paloh hinai,muadzam shah
  • outcrop taman setia jasa - conglomerate logging
  • outcrop jengka pass (bukit genting)
  • outcrop kg cinta manis

ape2 pun, fieldwork memg menyebabkan dwetku kekeringan =(

p/s: nk letak gamba fielwork, tapi tetibe rase cam malas la plak.nex tym je la.huhu.nant aku letak sket2 gamba2 tym fieldwork ngan reunion prodigy kat pd aritu

hi peeps!

assalamualaikum...


lame da x update..
xde mase + malas + xde mood
sepanjang aku menyepi ni, xde ape perkembangan terbaru pon
except exam da abes ngan ade fieldwork..
(result exam pon da dapat, tp xde la segempak mane...)

Wednesday, November 26, 2008

R.E.U.N.I.O.N of P.R.O.D.I.G.I.A.N.S

assalamualaikum...

weekend ni, batch spm 05 semesta a.k.a PRODIGY nak wat reunion batch..
kat port dickson a.k.a pd
perasaan aku?
tah la...bercampur baur senanye
hepi + excited sbb dapat jumpe membe2 lame yg dah lebey kurang 3 taun terpisah.
tah camane tah diorang skang.
yg girls tuh, kalo dulu otai2,
skang tah2 ade je yg dah pakai handbag la
high heels la...
mekap2 sume (4 sure la bkan aku) hehe

boys plak,kalo dulu set2 nerd
tah2 skang da jd segak bergaye =p

tapi pd masa yg same
agak sedih + ralat
sbb x sume dapat join reunion dis tym
cthnye, dak dorm aku (F102) 0405
aku je la yg ade
along, fatinad ngan fatin farna xde
huhu

ape2 pon, bersyukur gak sbb at least ade gak segelintir prodigians yg sudi organize reunion ni
esp asned, mira, anep, etc...
tanpe korang sume, 4 sure reunion ni x jadi....

aku harap dengan adenye reunion ni,
silaturrahim kite sesame prodigians akan jd lebih rapat agi...
yg mane dah lost in action tuh
dapat la memunculkan diri balik...

yang mane x de peluang join reunion dis tym,
harap2 dapat jumpe korg lagi after dis
esp x domet2 ku yg terchenta...huhu
juge x klasmets ku yg terchenta jugak =p

sbb pas abes blaja kat u ni
chance utk kite nk gather reramai da cam tipis je
masing2 4 sure akan bz nye...
da xde mase da nak join reunion2 ni sume...
ade yg nak kawen la, itula,ini la (ahakz!)

ok la, tu jek 4 dis tym


~chow

Saturday, November 22, 2008

michael jackson masuk islam???!!

assalamualaikum


erm
terkejut jugak bace paper td
michael jackson dah masuk islam
name die mikaeel skang
bagos la kalo die btol2 ikhlas nak masuk islam kan
alhamdulillah

kadang2 terfikir
kite yg memg dah islam ni pun
x tentu lagi lebih baik dr org yg bkn islam
maksud aku
kadang2 kalo tengok kat sekeliling kite
org islam pon buat jugak ape yg org bukan islam buat
cth, buat maksiat..macam2 lagi la
(aku pun x terer sgt nk cakap pasal bab2 agama ni.huhu)
ape2 pon, kite sesame la jage iman kite
skang ni da akhir zaman kan
akhirat tu da dekat....

renung2kan...dan selamat beramal!
ahakz

what a tiring day!

assalamualaikum....


11 pagi
bangun tido.tu pon lepas ade org ketuk pintu bilik.die ckp,die kene stay kat bilik aku.untuk perkampungan feseni.
wtf????mane ade katil kosong la bilik aku...mane die nak tido...huhu.naseb bek beliau g bilik kawannye.setel problem.

ish.kaco tol.mate aku pon da xde selera nak sambung tdo.terpakse g mandi.sbb farah da otw dtg um.nak amek aku.nak bawak aku pusing2 kolumpo katenye.

kol 12 lebih.aku ngan farah gerak g mid.tengok wayang.citer quarantine.ngan akak farah sekali.selambe je beliau escape keje.hehe.hampeh tol la cte tu.ganas sket.x ske ah aku tengok.huhu

pas abes wayang, sempat lagi aku usha jeans kat mid.hehe.nsb bek ade less jeans yg aku nak tu.huhu.

then, kami berdua meredah hujan menuju kl tower.farah x pernah ke kl tower seumur idop beliau upenye..sian...kami pon menikmati view dr kl tower tersebut.

da penat, gerak g klcc plak.gi klcc mestila bkan utk shopping.huhu.pokai maa... jpa da abes.lepak2 kat taman tu jek....

tym tu da malam.dalam kol 8 kot.kitorg gerak g bukit langat. bes gak.dapat tgk kl tym malam.belambak la plak kapel kat situ.bengkak bijik mate aku tengok.huhu..tp lantak la diorang.malas nak layan.huhu...

kol 11 lebih sampai kolej..lepak2 jap.transfer gamba.tetibe ade org gtau aku.ade meeting plak kol 1130.hampeh tol.tepakse la aku g meeting tu.huhu.
************************************************************************************

kesimpulannye:arini memg penat

Wednesday, November 5, 2008

break a leg, my friends!

assalamualaikum

good luck kpd sumer kwn2 yg sedang menduduki final exam
especially geologists um..
arini da stat geofizik wei...

Sunday, November 2, 2008

kepade yg slalu bgn subuh lambat...(macam aku..huhu)

WAKTU SYURUK HARAM SOLAT SELAMA 28 MINIT DI MALAYSIA


Bagaimana kiraan waktu Syuruk (28 minit) di Malaysia?
Sekiranya waktu Subuh adalah di antara 5.50 hingga 7.10, dan waktu Syuruk adalah 7.11. Waktu yang diharamkan solat itu adalah dari 7.11 sehingga 7.39. (7.11 + 28 minit = 7.39)
(penulis merujuk kepada Malaysia kerana pergerakan matahari di Malaysia dan negara yang berada tidak sama dgn garis lintang Malaysia, adalah tidak sama.)

Mengapa waktu ini diharamkan?
Waktu ini haram untuk melakukan sebarang solat kerana tanduk syaitan berada di antara matahari.
Rasulullah mengharamkan solat dalam waktu ini kerana ia menyerupai orang yang menyembah matahari.


moral: jgn bgn lambat.solatlah di awal waktu =)

p/s: artikel ni dicilok dari internet

wa..bertuahnye diriku..

assalamualaikum



bgn je tdo pagi td
ntah sbb ape
tetibe rase sangat sedey + tensen
mungkin sbb final exam yg dah dekat
dan aku x abes stadi lagi
mungkin sbb da lame x balik umah
rindu kat mak *homesick*
huhu...
mungkin jugak sbb aku kat 4th ni xde ramai membe cam taun lepas..
taun lepas memg njoy gle
main jerit2 je kalo nk panggil name bdak2 floor a200
wark, mcd, rda....
tapi taun ni, bosan gle
life aku kat bilik je
pastu toilet
pastu dewan santapan
mugkin jugak sbb dwet da nak abes
nk kua pon kene pikir 18 kali
xmacam dulu
mase dwet jpa byk lagi
tym tu x ingat ape dah
nak kua sentiase on je
maka dengan rase yg tensen tu
aku pon msg membe2
mcd, mai, farah...
ye la, org ckp
kalo tensen jgn pendam di dalam hati
ahakz
macam2 nasihat free aku dapat
dan skang,
aku dah ok balik
hehe
dah gembire
bak kate mai,aku dah BERTUKAR!(mcm dalam cte kanak2 kat tv tu.power rangers ke ape tah..)
thanx kawan2
korang memg sangat supportive
bertuah aku dapat kawan ngan korang
=)


p/s: xtau la nape sejak kebelakangan ni emosi x stabil...

Saturday, November 1, 2008

aktiviti semase study week

assalamualaikum..
ish3.
study week bkn nye study
g karaoke~
haha
x caye?

>>>>>>>>>tengok pic kat bawah ni....hehe...


>>>masih di dalam kete.da x saba ni senaye.ngeh3...



>>>nak cepat nye pasal,kene saman...langgar lampu merah....


>>>walaupun kene saman,beliau tetap njoy berkaraoke...hehe


>>>poyo je...miming je ni senanye.hehe


>>>semangat je dak sebelah ni...wakakaka
>>>hurm...pas penat nyanyi,kami pon ke mcd...pastu balek~

Thursday, October 30, 2008

zaman dolu dolu...

tetibe terjumpe gamba2 ni.teringat kenangan lame.ahakz.sile la tgk.nak komen pon bole>>>




budak2 prodigy kat kmns. tym ni kalo x silap,kitorang bkak pose same.kat kafe d.


>>>weda, hazie, along, angah, aiza, naza, hana, fatinad kambing, onie.aku ngan hana je dak fizik.len sume hayat.


p/s:perasan x,sume pompuan.memg xde prodigy boys kat kmns tym tu.memule ade zuwai.pastu die kua....










pic ni plak tym amek sijil spm.dalam surau ni.hehe.kenangan xleh lupe: kene sound sbb pakai short sleeve.hehe.ala.bese la.tu zaman jahiliyah aku.wakaka... (otai eh g skola pakai short sleeve...)


p/s: skang pon pakai short sleeve gak senanye..huhu....nant ah.aku pakai purdah lak g skola.mesti tekejot besau diorg.hihi =p






ni tym hari anugerah cemerlang( ..kot.aku pon da lupe dah ape name ari tu..huhu).haha.cemerlang la sangat.tembelang ade la.huhu...



skolah panggil dak2 yg 8,9 ngan 10a spm datang amek adiah(4 sure la aku bkan yg 10 a tu...huhu).ape ek dapat..x ingat dah.huhu...bersame ngan cikgu radhiah...

>>>masai, fatinad, aiza, wanie, nad, mardiana, angah, has, liyana....








ha..ni lagi la kanak2.x sure la ni form bape.form 2 kot.hehe.klaka muke aku.hihi.cube korg cari kat mane aku... (tym ni masih kurus lagi...)




ini pn agak kanak2.tym form 4 kalo x silap.sbb ade cikgu taty.lagipon ni sume classmate tym form 4.siap pakai baju batch lagi.hehe.kat dema(dewan makan).tym ni pas majlis makan beradab batch rasenye... yg penting tudung aku tak 'el'.huhu......terkeluar abes serkup.ahakz! wat malu jek...




ahha..ni plak tym form 5.kelas 5 al biruni. ye,memg ni je girls klas ni.8 org sahaje.ala bese la.ni klas lk.kalo bio len la...huhu.sume pakai baju biru. aku sorang je pegang buku.nampak sangat aku rajin stadi.wakakakka....

>>> rai(men basket,woodball,hoki ngan dak ni...), hana(4 taun jadi classmate dak ni), mira, masai,che yah(tough..haha.4 taun gak classmate...), dik niey(lalat..hehe), aiza(blupblup),nurha...


p/s: muke aku memg ketat tym ni.xleh watpe.tym prep malam.baru bgn tdo.bese la,aku kan suke tdo.huhu.x caye tny la x-classmate ku dulu...



haha.aku pikir 18 kali senanye sebelom letak pic ni.selekeh nak mampos.form 2.jamuan kelas.kat mane tah.arrggh!!!tudung x el!!! horror gle... ish3..teruk tol.jumpe food je dah x kesah da pasal tudung..huhu..

>>>zulie, aiza, peanut, weda


hurm....tu je la pic2 yg sempat di upload oleh aku stakat ni...nant kalo jumpe lagi aku letak lagi...boleh kite gelak sesame tgk gamba2 selekeh zaman dolu2... =)




Wednesday, October 29, 2008

raye di perantauan.ahakz!poyo je..

asalamualaikum


adei...
fieldwork 1-14 dec.
memg sah2 la xde kat umah tym raye haji nant.
1st tym x raye aji kat umah di samping keluarge tercinte.
da la fieldwork kat gelanggi.
tempat tu dekat ngan umah aku.
dlm 15 minit la kalo naek kete.
kalo jalan kaki ade la dalam 2 jam kot
huhu.
ni nak bodek dr is ni.
hehe.
ajak die n sumer dak2 geology dtg beraye aji kat umah aku je.
huhu.
ape2 pon,memg xbes la sbb x dapat raye haji kat umah.
skang ni denga raye aji pon dah x semangat...
=(

Tuesday, October 28, 2008

nothing much

assalamualaikum....

erm
xde ape2 perkembangan terbaru pon dlm life aku skang.
las weekend g
port dickson a.k.a pd
kak ngah sapot
thanx ngah =)
hehe
actually sbb nk bawak
iqa(anak sedare aku)
baru abes pmr
nk bawak njoy la kononnye
aku juz tumpang sekaki je

stay kat selesa beach resort
nsb bek la agak selesa.
kalo x
sia2 je la die taruk name selesa
huhu
x sedar diri plak
da la nak pekse
ish3...
bile la agaknye aku nk stadi
tym g pd aritu
camera tetinggal kt kolej
camera kak ngah,
charger tetinggal kat umah mak kat kg
huhu
maka
x bergamba sgt la kitorg tym kat sane
nk gune hp
,hp pon cikai.
xde camera
ade la sket2 gamba
tp blom transfer lagi dr camera kak ngah
huhu

p/s: xpe2...nex month g pd lagi.
reunion prodigy.bole la amek gamba byk2 =)

Friday, October 24, 2008

happy birthday!

assalamualaikum...

di sini, saye ingin mengambil kesempatan utk mengucapkan selamat ulangtahun kelahiran kepada kak long saye. name nye siti 'aishah binti ramli.birthday beliau ialah pade 24 oktober, iaitu pade hari ini.x lupe juge kepada kak ngah saye, siti aini binti ramli yg birthdaynye pada 15 oktober yang lalu dengan ucapan hepi belated bday. sori ngah,aritu lupe bday kamu.hehe =p
kepade kak long dan juge kak ngah; semoge panjang umur, murah rezeki dan sebagainye...adiah xde.tgu ah nant bile adik dah keje.hehe.

p/s:
happy birthday juge diucapkan kepade kawan saye yg bername syahrin ataupon lebih dikenali sebagai ayien.beliau juge berkongsi bday ngan kak long saye,iaitu pade 24 oktober =)

selain itu, hepi belated/becoming bday juge kpd kwn2 lain yg bdaynye pade bln oktober ni.antarenye: rda,ain,wark....

tidak lupe juge, kepade chu ai (camni eh eja name ko?huhu) yg bday nye pade 13 oktober..hehe =] semoge pnjg umo + murah rezeki =)

Saturday, October 18, 2008

ni nyesal nih....

assalamualaikum...

nyesal.
sbb x gi jumpe fatin far tadi.
huhu.
beliau dan bbrp geng lain kua.
memule da nk g.
tp ujan.
malas la nk pakai payung.
bile ujan stop,dah lewat la plak.
pastu da malas.
skang nyesal.
sbb bkn senang nk jumpe ngan x-dormate aku tuh.
huhu...

fatin,sori eh..
nant ade mase kite kua =]

dah bosan!

assalamualaikum


jgn bace kalo anda sedang bosan.
sbb post ni memg pasal isu yg bosan.
bosan gile.
memg bosan.
bosan cam cipan.
huhu.
ape lagi kalo bukan masalah air kat um ni.
penat la.
kene tadah2 air plak.
pastu kene angkut air.
hish.
menguji kesabaran btol.
da la tahap kesabaran aku ni rendah je.
memg serabot kalo xde air.
nak mandi susah.
basuh baju apetah lagi.
bau busuk di sane sini.
rimas.
stress.
bongek tol.
siyol.
hampeh.
dan sebagainye.
tapi...
naseb baik arini da ade air balik.
kalo x.....

camni la tahap kestressan muke sbb xde air =p

seronok + sedey....

assalamualaikum

nape seronok?
sbb smlm jumpe farah a.k.a angah.
besfren la kirenye.
kenal dr tadika lagi.
jumpe kat mid.
tapi kejap je.
nape sedey?
sbb beliau da nak fly ke jepun nex year.
susah la nak jumpe pasni.huhu

***********************************************

hope dapat jumpe lagi b4 beliau fly




comel x kami?hehe =p

Friday, October 10, 2008

lagi lagi masalah 4th...

assalamualaikum...

aritu masalah wireless connection kat bilik aku...
skang ade plak satu lagi masalah kat 4th college..
mayb kat kolej lain pon same kot
kesimpulannye kat um la..
masalah bekalan air
ish
menyusahkan btol
susah gle nak mandi
berak apetah lagi.ngeee~
nak basuh baju lagi
nak basuh tupperware...
macam2 la nk basuh
huhu
marilah kite berdoa
agar masalah ni x berlanjutan...
huhu

******************************************************************
p/s: semangat utk stay kolej pada taun depan dah semakin pudar.huhu...

Thursday, October 9, 2008

nak jog

assalamualaikum...

lepas raye ni
byk lemak yg berebut nk 'membiak' kat badan aku ni
so ingt nak joging petang2
tp skang asek hujan je
dis week tiap petang hujan
x dapek la den nk joging
huhu

Wednesday, October 8, 2008

grand finale?!

assalamualaikum...
final exam dah dekat
x sampai sebulan dari skang
1st paper start 5 nov
cuak gle
ni nyesal ni x stadi awal2
huhu
asek ponteng je
tp xpe
ade lagi mase
walaupun dah suntuk
harap2 pointe boleh naik sket
bosan la
org asek tny pointe je
kalo pointe mantap xpe la nk gtau org
huhu
ok la
doakan kejayaan aku dalam final nant
amin~

Saturday, September 27, 2008

selamat hari raya....

assalamualaikum...


hehe.
da nak raye da x lame lagi.
nk mintak maaf kat sesape je la yg terase ati ke ape ke ngan aku selame ni eh...
samada aku sengaja atau pon x..
hehe.

to roomates;
azie-sori slalu lanyak katil + pow makanan + ejek2 + majuk2 + geletek2 =p ,etc...
lai- sori slalu buli ko tapaukan makanan...

to coursemates;
xnak mention name...ramai sgt...
papehal pon,sori gak
kalo sesape yg terase ati selame kite jd coursemate ni...
kadang2 mulut ni main lepas je.(kadang2 sengaje je.hehe)
kadang2 ade wat muke yg x menyenangkan ke..
pandang slek ke...
ape2 la...
pow2 makanan ke...dwet ke...
hehe.
harap halal eh =]

papehal kire 0-0 la eh...
=)

kpd sume kawan2 lain gak;
sori utk ape2 je dose yg telah aku lakukan terhadap korg..
ngumpat la especially.
hehe.
memg suke ngumpat nih =p
halalkan ape yg aku terambik ke...
kalo dwet lagi la ...
kire kalo aku ade utang tu,burn je r eh =]

**************************************************************

selamat hari raye aidilfitri
raye jempot ah datang umah =)
tapi dwet raye xde eh =p

Monday, September 22, 2008

ade ke patot 4 bijik...?!

assalamualaikum...

ape korg buat kalo korg sakit perut?
kalo cirit birit melanda la senang cte...
kalo aku,aku akan makan satu ubat ni..
name die pil chi kit teck aun.
penah denga x?
pil tu banyak tau.
ade la dalam 200++ bijik kot dalam 1 kotak.
tapi kecik2 la...
las week rumet aku sakit perot.
tym tu ari jumaat.
aku tau die sakit perut.
so aku cakap kat die,xyah g kelas r..
aku sorg je r g klas ari jumaat tuh.
pas abes klas dalam kol 12,
aku g library.
cari artikel utk geofizik.
balik bilik dalam kol 3.
sblm tu aku singgah kedai beli pil tu la.
sampai bilik aku suro la rumet aku tadi makan pil tu...
die cakap die da makan da.
dah makan 4 die cakap.
so aku bia je r.
"jap agi baik la",kata hati aku...
ye la kan...da 4 die makan...
tetibe sampai malam,
perut beliau tetap sakit jugak...
nak dipendekkan cite,
rupe2nye pil yg die makan tu 4 biji jek..
bkn 4 kotak..
adeih.
patotla x baek2.
ade ke patut mkn 4 bijik...
da la bijiknye bapak la kecik..
adeih.
wei die kene makan 1 kotak tu la.
sekaligus.
huhu.
kalo 4 bijik,seminggu la baru abes jawabnye.

tu la citenye...
****************************
-TAMAT-

Friday, September 19, 2008

berbuke puase bersame geologists

assalamualaikum...

lame x update blogku ni.

*********************************
semalam, 18 sept 08,
ade majlis bukak pose kat jabatan geology.
majlis ni kagum yg anjurkan.
ye,memg kagum.
bukan sbb aku kagum ngan geology.
tp kagum senanye shortform utk kelab geology univ malaya.
apsal kagum ek...
sepatutnye kegum la kan...
sbb kelab.
bkn kalab.
hehe.
=p

x sangka plak ramai yg datang.
ade la beberape org yg x dapat ayam.
huhu.
naseb la kan...
sape suro korg datang lambat...


kitorg nye menu:

nasi ayam goreng berempah
buah kurma
kuih cara berlauk
puding jagung (farah yg buat.sedap gile...)
kuih apam
karipap
buah tembikai
soto (senior2 3rd year yg masak.tp x sempat nk makan)
air sirap + tembikai (utk yg dtg awal je.yg lmbt dpt sirap)
bihun goreng ngan air teh o ( utk moreh)

air smlm sedap gle...
mungkin sbb ramai yg menjadi tukang rase kot.
hehe.
tp bkn aku yg rase tau...
aku pose smlm.
=p

telupe plak nk gtau yg aku jadi ajk mknn.
nape makanan?
tau la aku suke makan...
huhu.
terok la diorg.
patutnye kasi la aku jadi ketua biro ibadah ke.
baru la sesuai.
haha.

pas bkk pose,
terawih la beb..
hehe.
wat 8 rakaat jek...

penat gile smlm.
kalo org swak ckp, kepak la.( blaja dr roomates)
byk keje kene wat.
walopon byk yg aku escape.
hehe.
ala,macam la korg x knal aku kan..
hihi.

balik2 je dr jabatan pas bkk pose smlm,
dapat tau air kat kolej xde plak.
adeih.
bapak la teruji nye kesabaran aku.
huhu.
menambah indeks kebengangan aku terhadap kolej je.
skang tetibe lagi membare plak semangat utk kua kolej.
apsal lak tetibe masuk pasal kolej lak ni.
huhu.

semalam telupe la plak nk bawak kamera.
so skang xde lagi gamba2 tym bkk pose tu.
xpe r,nant aku pow je dr mereka2 yg bawak kamera.
pastu akan ku masukkan gamba2 tersebut ke dalam blog ni.


adios~

Tuesday, September 16, 2008

yeay!

assalamualaikum....

hehe.
akhirnye...
aku x perlu risau lagi.
aku telah berjaye mendapatkan tiket balik raye.
hehe.
ahad,28 sept 08,kol 3.
senanye kelas las ari jumaat,26 sept.
tp saje gatal nak lepak (menyemak) kat umah farah.

walaupon aku sgt hepi sbb bjaye beli tiket tu,
rse cam geram gak la.
sbb harge die dah naik.
sebanyak 30%.
huhu.
harge lame rm 11.90
skang da jadi rm 15.40
huhu.
da la baru jual tiket balik raye arini.
beratur plak sikit nye panjang.
huhu.
x aci la.company bas ni amek kesempatan tol.
mentang2 sume org nak balik raye.....

tp x kesah la, asalkan aku dapat pulang ke kampung.
boleh manje2 ngan mak.
hihi.

ha,terlupe plak.
sebab aku g beli tiket la aku lambat masuk kelas petro igneus.
huhu.
kelas start kol 2.
abes kol 3.
aku sampai jabatan kol 2.30.
memule rase cam malas nak g kelas.
tp bile pk balik,bek aku g je kelas.
sbb kalo nk balik bilik,bukannye boleh masuk pon.
kunci aku ade kat azie,rumet aku.
ni sume gare2 beliau yg termisplace kunci beliau.
so aku bagi la beliau gune kunci aku dulu.
huhu.

sampai je kat jabatan geology kesayangan aku (ahakz!)
aku pon terus la usha kelas kat dkg(dewan kuliah geology).
dr lua xde plak nampak dr azman.
skali aku bkk pintu,
die ade kat seblah pintu la plak!
so terpakse la aku masuk je kelas tu.
ngan muke yg selambe.
seolah2 aku x wat salah la.
hihi.

xtau la apsal malang sgt plak naseb aku..
masok2 je kelas tu,kene plak wat essay.
ish.
bertambah2 la rase nyesal masuk kelas tu.
huhu.maka dengan rase nyesal tu,
aku pon belasah je la essay yg dr azman suro wat tu.
huhu.
ade la tiru2 sket.
hehe.
normal la kan...
=p

sebelom aku balik pas beli tiket tu,
aku singgah mydin senanye.
nak beli brg keperluan harian.
hehe.
kat masjid jamek.
tu pasal la lambat.
kat mydin tu pon 1 hal..
org ramai la plak.
ish.
diorg ni...tym aku nk g mydin la diorg nk g mydin gak.
huhu.
g la ari lain.hehe.
dengan ade beberape minah ni yg potong q lagi.
ish3...stress aku.
ahakz...

ok la,da bosan la plak.
so stop sini je la.
ok.
adios~

p/s: kpd sesape yg x dpt tket balik raye,aku cadangkan korg balik je kampung aku.ade byk lagi tiket......wahahahaa....

Sunday, September 14, 2008

wireless kolej hampeh

hampeh gile.
kat bilik x dapat xs tenet.
so aku kene merempat untuk mencari port2 wireless.
kadang2 aku ke library.
kadang2 ke dewan santapan kolej.
ish.
menyusahkan betol.
malang tol la bilik taun ni.
bilik las year bes gler.
sbb tu laptop aku jarang off las year.
asek online je.
skang nak ym pon susah.
ape lagi nak meng
update blog yg x seberape ni.
huhu.


kesimpulannye,
kolej aku mmg x bes.
huhu.
tetibe je.
xde2,nex year xmo stay kolej agi dah.
stress
.ahakz...

Saturday, September 13, 2008

nak tiket balik raye!!!!huhu

assalamualaikum....

alamak...
apsal la metrobus x nak jual lagi tiket balik raye ni..
camane nak balik naik bas kalo xde tket.
huhu.
nampaknye...
kalo aku x dapat tiket bas 26 or 27 hb sept
maka aku terpakse ikut kak ngah aku la balik kampung.
naik kete beliau.
tp masalahnye...
beliau balik lambat sket.
aku nk balk awal.
boleh manje2 ngan mak.
hehe.
apsal?x puas ati aku nk manje2 ngan mak?
lantak la...
hehe.

rase cam nak je bodek die..
nk pinjam kete mivy beliau.
dan suro beliau naik je kete suami beliau.
hehe.
tp percayekah beliau kpd aku?
huhu.
setelah aku meng 'accident' kan kete abang aku aritu.
huhu.
tu la.
sape suro accident.
berangan je tym bawak kete.
mesti beliau da x caye kat aku utk melanyak kete beliau lagi.
nak wat camne..

nampaknye balik raye kali ni,
terpakse la naik bas je.
or balik skali ngan kak ngah.
xde harapan da nak pinjam kete mivy beliau utk dibawa pulang ke kampung.

nak tumpang kak lang, x bleh plak.
sbb beliau beraye di klang.
huhu.
=(

*************************************************************************

kesimpulannye,harapan untuk balik raye awal cam tipis je.huhu
=(

ketekunan, keikhlasan inspirasi keberkatan kejayaan

assalamualaikum...


adeih.
lame x ngepost dalam blog yg x seberape ni.
ketekunan,keikhlasan inspirasi keberkatan kejayaan.
tadi bkk page frenster cikgu jabar.
pastu terbace die nye shoutout.
ni motto klas aku tym form 2.
selepas aku terbace shoutout beliau tersebut,
maka aku pon teringat kembali kenangan semasa form 2.

kelas aku 2 al- farabi.
atau name glamernye 2.2.
guru kelas kami cikgu jabar ngan cikgu izan.
bes ah cikgu jabar.
cikgu izan juge bes.
tp beliau jarang bersame kami.
ketua tingkatan a.k.a kt kami ialah imran a.k.a AYAM.
tp esan juge boleh dikatekan sebagai kt.
kerane beliau sgt rajin melaksanekan tugas2 seorg kt.
menggantikan ayam.
hehe.
penolongnye weda.
(aku tibai je).
sbb x ingat.ahakz.
aku nye jawatan...
tukang tido.
ahaha...
banyak gle kenangan kami bersame.
same ade yg manis mahupun kelat dan pahit.hehe.
gurls 2 farabi:
  1. aizatie (blupblup)
  2. rowaida (weda)
  3. hana asyikin (hana)
  4. hafizah khairi (affy)
  5. asiah (che yah)
  6. farhana (paan)
  7. zuliana (zulie)
  8. shazwani (along)
  9. syafinaz (peanut)
boys 2 farabi:
  1. hisyam
  2. imran
  3. esan
  4. wafi
  5. ali sadiqin
  6. motok
  7. jemil
  8. jiwang
  9. sapuan saodi
  10. pejal
  11. fakhrul shirazi syah(kalo x silap)
  12. zaki
  13. syukri

p/s:tu je kot...sori la kalo ade sesape yg ter'miss'.....daye ingatan aku semakin lemah.byk makan semot kot.huhu...

lets start ngan yg manis dulu.
plg aku ingat,pesta buah.
kami semua (whole kelas) dibelanje buah oleh cikgu jabar.
makan kat car park flat guru.
bes2.
xtau nk cakap camane.
bapak bes.
hehe.
kalo x silap, ade buah durian ngan rambutan.
buah lain x ingat.huhu.

tidak lupe juge peristiwe dimane cikgu jabar akan menyapu lantai kelas kami kalo kotor.
senanye die nk suro kitrg terase kot.
tp kitorg wat bodo je.
ish3...
hampes betol la kami pada waktu tersebut~
beliau juge marah kalo nmpk wrapper gule2 diselit di bawah alas meja (yg plastik).
alasan kami- ala cikgu..ni kitrg nk wat deco meja la...ade seni ape....
padahal,malas nk g buang wrapper tersebut ke dalam tong sampah...
another example of our sengalness~
huhu.


peristiwe menghias kelas pade musim merdeka juga tidak dapat dilupekan.
kenangan di mane kami memotong artikel2 mengenai kemerdekaan dan gamba2 ...
dan menampal artikel2 tersebut di belakang kelas...
unforgettable moment ah..
rase nk kembali pade zaman tersebut.
tetibe rase sedey.huhu.


mase prep malam.
cikgu jabar selalu je datang kelas.
so hbgn kami agak rapat.
bes ah.
huhu.


selain tu.baju kelas 2.2 juge bes.
kaler oren ngan itam.
siap ade tulisan glow in the dark lagi.
maka kami suke la pakai baju tersebut dalam gelap.
haha.kelakar bile teringat.
baju tu gak la yg dpakai semase kami ke kl.
lawatan kelas.
haha.
xleh lupe peristiwa jiwang(izzuan shah) tersepit dalam tren.
wakaka.
hope die bace ni.
siyes klaka.
ckg jabar jadi hero tym tu...
salute ah.hihi.kelaka2...
kami juge makan di pan pac.
kalo x silap.
aku pon x sure.hihi.
ape2 pon memg bes la...
kalo dah namenye dak kelas 2 farabi 2002,
wajib la ingat kisah cikgu jabar majuk.
2 kali plak tu.
ish3...
sebab ape tah majuk..
kalo x silap pasal main pen rasenye.
ape la...pen pon nak main ke bebudak ni...
ish3.
kelaka je.
tp kami sumer mmg cuak la di kala beliau majuk.
huhu.
pas majuk la die blanje buah tu rasenye.
tah ah.
ingatan aku pon dah agak kabur pasal peristiwe tu.
harap2 cikgu jabar bace ni.
hihi.
pasti beliau juge akan tersenyum sendiri...
huhu..
banyak lagi kenangan2 bes semase jadi 2 farabian...
tp malas nak type sebijik2.
macam2.
pasal write 4 reward(kalo x silap),
madam lynn,
latihan boria yg x jadi,
pergaduhan mulut antare che yah dan syukri (hehe),
peristiwe x paham maths yg diajar cikgu firdaus a.k.a ckgu ferd,
along masuk ospital (sbb apendiks),
banyak lagi...
nanti ah aku type satu2...
hehe.
************************************************************************
p/s: aku dengar kaba angin cikgu jabar dah pindah kt sekolah lain...so x bes ah skang kalo g semesta...x dapat jumpe ngan beliau..
hari ni,13 september merupakan birthday cikgu jabar.
so happy birthday cikgu~
=)

Monday, September 8, 2008

test~igneous petrology amali

assalamualaikum..

esok ade test lagi.
igneous petrology amali plak.
aritu theory.
x ske la.
kene tgk mikroskop.
pastu identify mineral.
masalahnye..
aku x kenal mineral.
ish.
ni stress ni.
huhu.
pastu kene bagi name plak batu ape.
ni satu prob lagi.
x suke hafal QAP diagram tu.
kesimpulannye aku x suke mikroskop.
dan mineral.
huhu.





ni la antare mineral2 yg menyusahkan idop aku.
wawawa =p



kawan aku kate ni allanite

kawan aku kate ni apatite.under plane polarized light

kawan aku kate ni apetite.under cross nicol



**********************************************************************



doakan aku nye test eh.

semoge berjaye menjawab dengan baek~

Saturday, September 6, 2008

bosan gile

assalamualaikum...

nape aku bosan?
sbb...

sbb aku x balik kampung.
kak ngah aku dah ajak semalam.
tp xnak ikot.
ish.
nyesal tol.
kalo balik mesti x bosan.
leh manje2 ngan mak.hehe.
pastu boleh bkk pose ngan mak jugak.

sbb azie xde kat bilik.
beliau pg kampung wak.
nak buat assignment geografi katenye.
so aku dok ngan lai je kat bilik.
nsb bek la lai ni x pendiam.
kalo x mesti lagi bosan idup aku.
huhu.

sbb aku xtau nk wat assgnment geofizik camane.
kalo aku tau mesti aku buat(hehe).
so xde la aku bosan.

sbb aku xtdo arini.
knape aku x tdo?
sbb pagi td kakak aku anta aku blk um kol 10.
pagi2 lagi aku dah bgn.
pastu nk tdo balik dah xde mood.
kalo aku tdo,mesti aku x bosan kat bilik.

sbb tenet x dapat kat bilik aku.
dah nak dekat maghrib baru la dapat.
sblm tu aku kene gi dewan santapan kalo nak online.
kalo dpt tenet kat bilik mesti best dan x bosan.
sbb kat bilik xyah pakai tudung.
hehe.
pastu boleh duduk ngan posisi yg sesuke ati.
kat dewan santapan da la org ramai lalu lalang.
ish.
segan tol.
ahakz.


da la ym pon bosan.
bape kerat je yg ym ngan aku.
kalo ramai ym ngan aku,
mesti x bosan.
hehe.

********************************************************************
tu la.
arini memg bosan.
harap2 esok x bosan.
macam hari ni.
bosan btol...

plan yg jauh tersasar...

assalamualaikum....

adeih...
smlm ngan arini mmg sume yg aku plan x menjadi la.
lain yg plan, lain yg jadi.
huhu.

smlm plan nk g klas prof john kol 8.
alih2 g klas kol 9 lebih.
x sempat denga lecture die.
da la bape minggu da aku ponteng.
ish3.
teruk btol la.
pastu x sempat wat peta yg baru tu.
yg sblm ni pon x siap lagi.
adeih.
x terurus tol idop aku skang.

pas klas prof john,klas dr ros.
plan nk g library pas klas dr ros.
sbb kat library bleh online dgn senang hati.
tetibe kak lang aku call.
ajak g sogo.
tanpe berfikir panjang aku menerima pelawaan beliau.
maka azie rumetku pon terpakse cancelkan plan beliau utk ke library.
sbb sblm tu aku janji nk g library ngan die.
aku pon ke sogo.
sampai sogo kol 1.
berjaye la aku beli 1 jeans.
pastu tolong kakak aku beli baju utk anaknye,aqil.
punye la lame kitrg beratur.kol 6 baru dapat bayar.
cis.
hampes tol.
apsal la org sume nk g sogo?
sbb ade sale.hehe

sebelom tu,
kak ngah aku plan nk bkk pose kat umah kak lang ( yg g sogo ngan aku tu) aku ptg smlm.
aku plak plan nk bkk pose kat bilik je la.
tetibe lain lak yg jadi.
aku x bkk pose kat bilik.
kak ngah aku x bkk pose kat umah kak lang.
last2 aku ngan kak lang aku plak yg serbu umah kak ngah.
sgt terbalik ngan ape yg dirancangkan.

mule2,kak lang aku plan nak anta aku blk um pas bkk pose.
tp...
last2 aku tdo umah die.
huhu.
tu je la.

sblm tu,
wak sume plan nk masak2 kat umah mcd.
untuk bkk pose.
mcd dok umah kat vista.
tp last2 wak bkk pose kat shah alam.
satu lagi plan yg x menjadi kenyataan.
huhu.

hari ni plak.
aku dan ahli grup fieldwork aritu plan nak wat repot pasal fieldwork.
kat dewan santapan.
kat kolej.
tp last2,
kitorg lepak kat dewan santapan.
pastu transfer2 gamba fieldwork aritu.
keje 1 pon x wat.
poyo je plan.

**********************************************************************************

kesimpulannye,kite merancang,Tuhan menentukan.hehe

Tuesday, September 2, 2008

berakhir la sudah sjm...

assalamualaikum...

at last...
abes gak sjm (semarak jiwa merdeka)..
semoge pasni aku x ponteng klas agi..
hehe...
to munirah, sori r slalu skip sjm..
ahakz...
ni ade sket pic jogathon merdeka bestari...
jogathon ni under sjm gak....

banner yang cantek.ahakz


hihi...konon2 semangat merdeka la



penjage2 kaunter yg setia...


aku dan rumetku



aku,rumetku dan x rumet kpd rumetku =)




posing ngan belon sebelom belon tersebut dicilok oleh sape tah...huhu





aku dan zila


kami yang hepi

Wednesday, August 27, 2008

hepi sket

assalamualaikum...

hehe
naseb baik dr teh dah tuka tarikh submit lab report...
kene submit nex rabu
hehe
tu je
=)
~hepi sket

worst week ever!!

assalamualaikum...

adeih...
minggu ni sangat la bz....
banyak test...
banyak assignment kene submit.....
lab report banyak lagi x siap...kene anta mgu ni gak....
27/8: petrology igneus test...
28/8: mineral deposits test + structural geology test
29/8: test kaedah analisis makmal + submit lab report + submit assignment geo marine


adeih...
gile banyak...
penat tol...
da la stress...
sbb muke dah itam (ahakz)...
ni sume sbb fieldwork....

~adios

Sunday, August 24, 2008

ketidakpuasan hati semase fieldwork...

assalamualaikum...


penat penat penat penat!!!!!!!!!!!!!!!




serius memg penat dowh fieldwork.paling penat yg last 3 days la.kene wat traverse tu.siot je kene jalan kaki punye la jauh.aku rase cam berat badan pon makin menurun.huhu.mane x nye... kene jalan kaki sikit nye jauh.... sampai pecah2 tapak kaki aku..huhu.. tp bile ingat balik seronok gak fieldwork ni.dapat merapatkan hubungan silaturahim.ahakz.ye la, selame ni aku xde la baik ngan sume dak2 geology pon.tp after fieldwork ni cam agak baik la ngan hampir sumer dak2 geology.

muke gembire sebelum traverse(xtau lagi betape penatnye traverse...)



muke ketat kene wat keje

actually fieldwork ni best except pakcik bas wat perangai.gile ngade2 pakcik bas tu.adoi...asek nak ikot palotak diorg je.huhu..hanye dak2 yg naik bas je yg tau =(


senanye kitorang gi kemaman naik 1 bas + 2 van.cakap pasal van, tetibe plak teringat peristiwe van rosak.huhu.hampeh tol.tym tu on da way pegi.sampai kat temerloh van rosak.huhu...so dak2 yg naik van sampai lambat sket la kat kemaman.








sampai kemaman,kitorg dok kat asrama sekolah teknik kemaman.ok la.cam bese.standard asrama sekolah la kan.... yg penting, asrama tu memg banyak semut ( sori la kalo ade dak sekolah teknik kemaman bace ni).letak kejap je food terus kene serbu ngan semut.adeih...


satu lagi pengalaman pahit (ceh...) kat kemaman...kene pow bile makan.hampeh tol la.tau la kitorang x gune slang ganu.sesuke ati je makcik + pakcik kedai makan pow kitrg.ade org tu kene pow sampai rm12.00++ utk dinner.da la rase x de la sedap sangat pon...memg aku x redha dowh die wat cam tu.seyes dwet abes kat kemaman sbb beli food je.sakit ati.huhu...pastu ade 1 malam tu,ingat nak makan cepat.kitrg gi la kfc.sekali gile lambat servis die.lembab gile.da la asek salah bagi odder je.panas tol la aku.huhu





di kfc


satu lagi, teringat lak peristiwe ijoy (hehe...sori ijoy,mencapub sket...) kene marah ngan sorg pakcik ni sebab amek gamba kat bendera pas depan umah pakcik tu.gile kecah pakcik tu.bajet je...


satu lagi kenangan yg cam hampeh... kitrg kene halau dowh tym lepak2 kat kem pupuk semangat !@#$^ tol la pakcik yg halau kitrg tu.kecoh tol.macam la bes sgt pupuk semangat ko tuh(huhu..tetibe emo lak aku....) xde la, yg x puas ati tu, care die ckp cam agak kuang aja la.ish... bengang tol...sekali lagi.ijoy yg jadi mangse.die la yg kene ngan pakcik kat pupuk semangat tu..ish3..sian ijoy... (ijoy ketua grup aku)







sebelum dihalau dari pupuk semangat






Sunday, August 17, 2008

banner banner banner....

assalamualaikum...



adeih penat gak upenye wat banner ni..huhu...

aku senanye join projek semarak jiwa merdeka (bersemaraklah sgt jiwa merdeka aku...hehe) kat kolej aku.under biro publisiti. so main job yg kitrg wat ialah wat banner.nasib bek la design sumer dah di'settle'kan oleh pengarah projek ni,munirah.. so kitrg just tekap2 huruf tu sumer n cat2 je r.aku ingt senang je nak wat banner ni.huhu.penat dol..da la byk gak la banner yg nk kene siapkan.bunting pon same.huhu...aku rase sepanjang minggu ni mmg idup aku duhantui oleh banner je.ahakz.ye r...sampai ponteng kelas sbb nak wat banner nye pasal..(senanye mmg malas gi kelas..hehe..).aku rase jodoh aku mmg ngan biro publisiti r..hehe.bkn ape,taun lepas tym aku join sukmum (wpon tarik diri d pertengahan jalan...)pon aku masuk under biro publisiti gak.nape eh?sbb aku slalu capub eh..wakakaka...ok la, nak kene sambung wat banner.huhu..nant ketua biro publisiti merangkap rumet aku marah lak.ahakz...



~adios








salah satu banner yang berjaye disiapkan oleh aku + rumetku...

checklist fieldwork

assalamualaikum...

checklist fieldwork....

  1. baju
  2. seluar
  3. geology hammer
  4. hand lense
  5. compass
  6. topi
  7. raincoat
  8. payung
  9. sunblock(penting!!!)
  10. buku log
  11. kasut
  12. sweater
  13. telekung
  14. sejadah(kalo rajin.kalo x pow org je..hehe)
  15. camera + charger
  16. toiletries
  17. stationery
  18. duit
  19. handsocks + socks
  20. gloves
  21. seliper jamban
  22. makanan (hehe...)
  23. handphone
  24. wallet

tu je r kot... xdapat berfikir lak skang nak bwk ape...

Saturday, August 16, 2008

im 20?oh no!!

assalamualaikum...

x sangka skang dah 20 taun dah hidup.huhu.ye la, rase cam baru semalam je masuk tadika.blaja abc.main2 kat taman permainan...pastu berebut2 toys la....haha..klaka je bile ingat balik.skang ni kalo tgk kerenah budak2 kecik,slalu tergelak.ye r, terbayang camtu la kite tym kecik2 dulu..hihi.sebenanye idup sbg dak kecik ni best gak.ye r, xyah serabut2 pikir pasal masalah.yg tau main je.enjoy yg penting.huhu.masalah2 sume bagi kat mak bapak kite fikir (dalam kes aku mak je la kot yg fikir..huhu).

tp skang bile dah besar byk la plak cabarannye.ye r, takkan masalah2 kite pon still nak suruh org lain yg solve kan, btol x?kang nyampah lak org tu.huhu.pastu decision pon kite kene wat sendiri.ade la jugak yg kadang2 kite mintak pendapat org lain tp pendapat tu sumer just membantu kite je dlm membuat keputusan tu,btl x?skang bile dah masuk u ni aku rase lagi byk cabaran + dugaan esp dalam bab2 study.kalo kat sekolah dulu, ade org nak suruh kite bace buku,bla bla bla...wat homework..pastu ade prep la..kalo ponteng kelas kene marah..kalo result drop sket siap r kene lecture (drpd experience aku la...). tp skang dah lain.ikot suke la nak g kelas ke xnak.skang dah xde da prep petang ke prep malam.kalo nk g mid valley ke times square ke,bukit bintang,ape ke,ikot suke.dah xde org nk bebel2..pandai2 la bawak diri.huhu..skang baru aku nampak betapa pentingnye disiplin.ceh... patutla time dulu2 asek kene bebel pasal disiplin je...huhu..so kepade adik2 sile la berdisiplin.hehe.

bile umur dah 20 ni, byk gak bende yang xleh nak wat.ye la,kate umur dah 20...xkan nak main kejar2 lagi cam dak kecik( tu salah satu contoh la...)..contoh2 lain aku x dapat nak fikir lak skang.huhu..korg pandai2 la fikir eh..

skang umur dah 20 tp kalo aku jalan ngan anak sedare aku yg form 4 tu,org slalu je salah faham. diorg slalu ckp aku adik kpd anak sedare aku tu.huhu.tau knape?sbb aku pendek.huhu..sedih gak la kadang2.so sesape yg tau camane nak tambah ketinggian sile contact aku eh.hihi..aku nye tinggi 150 cm je.bayangkan r sendiri betape pendeknye aku.masalah ngan org pendek cam aku ni, kitrg xleh makan byk sgt.ye r,da la pendek,nk mkn byk lak.memg obvious la pendek tu.nampak gle gemok.=p.skang bmi aku pon dah x membanggekan dah.terlebih dr yg sepatutnye.huhu.tu la, sape suruh x exercise kan?padan muke aku.malas r nak exercise..so kwn2,sile la nasihatkan aku utk exercise eh..

moral of the story,aku mmg xcaye aku dah 20 taun.huhu.dr segi mental mahupun fizikal =p

1st post....

assalamualaikum...

adeh.bosan tul la arini..rumetku si dayang pon xde kat bilik.balik umah makcik katenye.so terpakse la aku duduk kat bilik ngan rumetku yg sorg lagi,lai.. ingat nak balik umah akak aku kat shah alam tp tetibe rase malas la plak.anak sedare aku, aqil masuk wad...ish3...asek msk wad je die tu.huhu... sebenanye plan asal aku nk blk kampung ngan akak aku tu tp since anak die dah msk wad, tepakse la cancel plan...so skang aku plan nk abeskan weekend ni ngan jalan2..hehe..esok nk g low yatt kot.nk shopping sket..pastu mayb g merayap2 cari brg2 utk fieldwork..adoi...cakap pasal fieldwork,tetibe teringat dwet yang byk da abes(ceh,mengungkit...hehe) utk beli brg2 fieldwork ni...tp lagi trk kot utk dak2 ptptn..nway lantak la..alamak..byk lagi ni brg2 aku x beli.da la hand lense aku tinggal kat umah.tukul n compass mmg aku malas nk beli.pow org je r.hehe.nex sem la beli tukul n compass tu.sunblock(ye r, xnk jadi itam) lagi, raincoat, glove, macam2 lagi la yg aku xde lagi.aku tengok org lain cam semangat je shopping utk fieldwok.hehe.tp ape2 hal pon,aku da ade topi koboi.hihi..dan skang aku telah berjaye menghasut azie n wak join aku pakai topi koboi utk fieldwork (kirenye xde r segan sgt pakai topi koboi aku yg besar tu sorg2). fieldwork selame seminggu ni mcm memenatkan je rasenye. menurut kate senior,tiap ari kene jalan 3-4 km.nk wat mapping.hampeh tol.aku da la x larat jalan jauh2 ni.huhu.tp naseb bek la mlm xde aktiviti.boleh la berehat kot.tp bende yang x bestnye, sumer blanje selame kat fieldwork tu ditaje oleh diri sendiri.huhu..penginapan n makan...so terpakse la aku catu makan.ahakz(boleh ke aku nk catu makan...?!da la aku spesis kuat makan...hehe).eh,lupe plak nak gtau.fieldwork kali ni wat kat kemaman,terengganu.ngan dr ahmad n wife beliau,pn che norliza...camni la kalo nk jadi geologist..asek kene fieldwork je.tp kalo fikir2 balik, ok gak g fielwork.xde la bosan je tym cuti dok kat umah(aku tgh berusaha berfikir secara +ve).huhu..adoi fieldwork2...semoge aku tabah menghadapi fieldwork ni.ahakz




aqil